El jutjat d’Alacant dóna permís per tancar el repetidor de TV3 de la Carrasqueta

  • La Generalitat té quinze dies per fer efectiva la clausura

VilaWeb
Redacció
17.11.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’Alacant ha donat permís perquè la Generalitat Valenciana tanqui per la força el repetidor de TV3 de la Carrasqueta, segons ha informat Acció Cultural del País Valencià. Tot i que encara no se sap la data exacta de la clausura, la Generalitat té un termini de quinze dies per fer-la efectiva. La Generalitat ho haurà de comunicar abans a ACPV, que ha assegurat que convocaria una nova mobilització de protesta com la que es va fer el 27 d’abril.La decisió judicial autoritza la Generalitat a accedir a les instal·lacions de la Carrasqueta per tal de procedir a l’execució forçosa de l’ordre de cessament de les emissions de televisió, amb l’apagada i el precintament dels equips corresponents. ACPV també ha comunicat que encara no ha rebut cap notificació semblant respecte als repetidors de Montdúver i Bartolo, però no dubten que ja s’han demanat els permisos corresponents i que podrien arribar aviat.

Tot i això, fonts del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han dit a VilaWeb que confiaven que el tancament no es fes realitat i que la via al diàleg continués oberta, perquè, segons diuen, un pacte polític és l’única via per a resoldre la situació. La Generalitat de Catalunya afirma que ha fet tot el que ha pogut per aconseguir aquest pacte i assegura que la Generalitat Valenciana no ha tancat la porta a les negociacions i que, per tant, les converses continuen.

La Generalitat Valenciana va demanar l’autorització judicial per a executar el tancament a la força perquè ACPV s’havia negat a cessar les emissions tal i com havia requerit el govern valencià a través d’un expedient sancionador (pdf). Segons ACPV, tancar els repetidors és ‘un atac a la llibertat d’expressió, un atac a la pluralitat informativa sense precedents a l’Europa occidental i una agressió a la llengua’.

Campanya d’ACPV

ACPV ha començat una campanya a favor de mantenir les emissions de TV3 al País Valencià. A més, Antoni Tàpies ha cedit aquesta obra original de la qual se n’han fet reproduccions per recaptar diners per sufragar la multa de 300.000 euros que la Generalitat Valenciana ha imposat a l’entitat. La campanya té el suport de Jordi Pujol i de Pasqual Margall, que han signat aquesta carta (pdf).

Enllaços
Autorització del jutjat d’Alacant: pàgina1 i pàgina 2.
Arxiu de VilaWeb TV: ‘El tancament de TV3 em sembla un acte feixista’.
Especial de VilaWeb: Acte contra el tancament del repetidor de la Carrasqueta, l’abril passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any