Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  19.11.2007  06:00

Mapa contra la censura de la Web 2.0

Global Voices i Google llancen l'aplicació

Men?ame
 

La Web 2.0 ha esdevingut un mitjà de comunicació sensacional, tant, que els governs repressius de tot el món hi veuen una gran amenaça. Recursos com els blocs, les xarxes socials, les plataformes d'intercanvi de vídeo i fotografia... són sistemàticament censurades per alguns estats dictatorials. Global Voices Online, un fòrum en què participen blocaires de tot el món, ha publicat un mapa interactiu amb la intenció de denunciar els països que censuren la Web 2.0 i fer d'altaveu de les campanyes locals que defensen l'accés a internet.

L'Access Denied Map vol posar en contacte internautes d'aquests països, com una manera de col·laborar en la seva lluita i amb vista a compartir tàctiques i experiències.

Entre les aplicacions més censurades hi ha plataformes de blocs, xarxes socials com Facebook, MySpace, Orkut, plataformes de vídeo com YouTube, i webs com la Wikipedia i el portal de venda de llibres Amazon.com.