Els estudiants de secundària denuncien la privatització de l’ensenyament

  • El MAES considera que s’està dificultant l’accés a la universitat i que empitjorant la qualitat d’aquesta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.11.2007 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest matí s’han concentrat uns 250 estudiants de secundària davant l’Ajuntament en defensa de l’educació pública. En acabar han marxat a la manifestació “Per l’Ensenyament Públic i de Qualitat” convocada a Barcelona. Abans de marxar, els estudiants han aprofitat la convocatòria per fer un minut de silenci en repulsa a l’assassinat del militant antifeixista madrileny Carlos, que “com molts dels que estem aquí tenia 16 anys”.El manifest llegit pel Moviment d’Assemblees d’Estudiants de Sabadell (MAES) en motiu de la vaga denuncia la continuació, per part del govern Zapatero, de la política liberalitzadora iniciada per Aznar. Considerant així que la Llei Orgànica d’Educació (LOE) és la segona part de la Llei Orgànica de Qualitat de l’Ensenyament (LOCE) i criticant el manteniment de la Llei Orgànica d’Universitats (LOU) iniciada pel PP.

En l’àmbit de secundària el MAES considera que no es destinen prou recursos per evitar la massificació a les aules. A nivell econòmic posa l’accent en què la LOE “avança en la privatització de l’ensenyament igualant centres públics i privats”, alhora que dota d’“importants subvencions a l’Església”.

Altres aspectes que han destacat fan referència a la selecció, tant per la dificultat a l’hora d’accedir a la universitat en permetre “a les universitats fer una segona prova, mantenint així el doble filtre del PP”. Com per l’aplicació d’itineraris que els estudiants de secundària interpreten com una selecció basada en “el comportament i l’actitud a classe, i en un suposat rendiment escolar”. El manifest del MAES considera que la LOE suposa una “clara retallada de llibertats democràtiques” perquè redueix el poder del Consell Escolar en benefici dels directors i no reconeix el dret de mobilització dels estudiants.

Pel que fa a les Universitats els manifestants han mostrat el seu rebuig a la incorporació d’un nou òrgan anomenat “Consell Social, format per grans empreses i multinacionals que tenen un poder decisiu en l’aplicació de les noves lleis”. Per últim s’ha criticat el detriment en la qualitat de l’ensenyament universitari a través de la instauració dels cicles de Grau “destinat a mà d’obra qualificada” i Postgrau que “incorpora proves d’accés molt dures i selectives, i preus prohibitius”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any