Una grup d’estudiants es tanca a la UB per protestar contra la mercantilització de la universitat

  • Han entrat de matinada a la facultat d'història

VilaWeb
Redacció
14.11.2007 - 09:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup d’una seixantena d’estudiants ha entrat aquesta matinada a la facultat d’història de la Universitat de Barcelona, situada al barri del Raval, per protestar contra la mercantilització de la universitat. Els mossos hi han intervingut i ara retenen els estudiants al bar de la facultat. La protesta s’emmarca dins la setmana de mobilitzacions convocada per la Plataforma de Defensa de la Universitat Pública i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.Segons ha comunicat a VilaWeb un portaveu dels tancats, Boi Sagarra, ara negocien amb el rector Màrius Rubiralta perquè no hi hagi represàlies legals contra els estudiants ni se’ls obri cap expedient. Sagarra també ha criticat que el rectorat de la UB no hagi volgut dialogar amb els estudiants perquè s’acabés el tancament i hagi permès als Mossos d’Esquadra que entressin a la universitat. Segons ha dit, el principal motiu de la protesta era obtenir una oportunitat de diàleg amb la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa sobre els punts que reclamaven, perquè feia molts mesos que no els escoltaven.

En un comunicat emès pel SEPC, els estudiants han exigit una negociació per acabar amb el tancament i permetre que la facultat tornés a la normalitat. Els estudiants reclamen que el finançament de les universitats es faci amb diners públics i no privats, que hi hagi prou professors i unes infrastructures adequades, que es defensi l’us del català a les aules i es garanteixi que els professors tinguin el nivell C de català. També demanen la rebaixa dels preus del transport públic per als estudiants i la creació d’un salari estudiantil; que les taxes universitàries augmentin només al ritme de l’IPC i acabin essent gratuïtes, que es creï una conselleria d’universitats i recerca i que es tinguin en compte les reivindicacions del moviment estudiantil per a les reformes legislatives.

Fonts de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa han dit a VilaWeb que la comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, havia contactat amb el rector Rubiralta per decidir com encaraven la situació, però no han volgut fer cap més comentari.

Enllaços
Document amb les reivindicacions dels estudiants (pdf).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any