Terrateig acull les VII Jornades Diableres del País Valencià

  • Crònica núm. 660
    09/11/07

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.11.2007 - 00:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És la primera volta que a la Vall d’Albaida s’organitza este AplecLa Federació de Colles de Dimonis i Diables del País Valencià i la Colla de Dimonis “Correcagarneres” de Terrateig han organitzat per al dissabte 10 de novembre, a Terrateig, les VII Jornades Diableres. A banda de les colles que pertanyen a la Federació (Botafocs de Castelló de la Plana, els Dimonis de Massalfas-sar, La Corbella de Faura, els Dimonis de l’Avern de València, Fem Fredat de Simat de la Valldigna, Correcagarneres de Terrateig, Inga Va de la Font d’En Carròs, la Mulafera d’Ondara, la Diabòlica de Morvedre de Sagunt i el Ball de Dimonis de Vinaròs), han sigut convidades altres colles, tant de la comarca com de la resta del país.

Les VII Jornades començaran cap a les 11:30 del matí amb la recepció de les colles participants. Acte seguit, cap a les 12:30 tindrà lloc l’acte d’inauguració a càrrec de les autoritats, l’alcaldessa, la vicepresidenta de la Colla i el president de la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià.

Sobre les 13 hores començaran les diferents xarrades que hi ha previstes, on es tractaran temes com la pirotècnica, la cultura popular, o els costums i el paissatge que envolta Terrateig.

Una vegada finalitzades les xarrades, tots els assistents acudiran al dinar de germanor, on es cuinarà una paella gegant. Després de dinar, es donarà un passeig pel paratge de la Font del Llop, amb l’explicació de Casmir Romero.

A mitjan vesprada, sobre les 18 hores, es reuniran els assistents i tindrà lloc una taula redona per a traure conclusions de les Jornades. Una vegada finalitzada la taula, tots els assistents acudiran al Sopar de Germanor. Per a finalitzar la jornada, podran gaudir d’un correfoc entre les colles de la Federació i les colles convidades i d’un concert de l’orquestra Rapsodes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any