La Plataforma pel Dret a Decidir convoca una manifestació l’1 de desembre contra el caos ferroviari

VilaWeb
Redacció
09.11.2007 - 12:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Plataforma pel Dret a Decidir vol repetir una gran manifestació a Barcelona com la del 18 de febrer del 2006. En aquella ocasió, va congregar milers de persones contra la retallada de l’estatut i ara ha fet una crida per protestar contra el caos ferroviari i la ‘deixadesa i el menyspreu’ de l’estat espanyol. La Plataforma ha convocat una manifestació el dissabte 1 de desembre a la capital catalana, amb el suport de CiU i ERC i d’entitats cíviques.Així ho han anunciat avui els portaveus Mònica Sabata i Gerard Fernández, en una conferència de premsa. Allà han expressat que cal fer la manifestació per dignitat nacional.

La Plataforma no ha concretat quines entitats s’han adherit a la convocatòria però ha informat que s’ha posat en contacte amb diferentes associacions i que dilluns, a les set de la tarda, tindran una reunió per definir els suports que rebran. Pel què fa als partits, la Plataforma ha dit que CiU i ERC han garantit que hi participarien. De fet, el secretari general d’ERC, Joan Puigcercós, ha confirmat l’assistència, matisant que no serà una manifestació de protesta, sinó de ‘proposta’, perquè els aeroports, ports i trens es gestionin des d’aquí.

Pel què fa a ICV, fonts del partit han dit a VilaWeb que la formació hi participarà si la marxa l’encapçalen entitats i sindicats en defensa del transport públic i sempre que sigui unitària.

En la manifestació, que sortirà a les cinc de la tarda de l’estació de França, es reclamarà el traspàs de la xarxa de la rodalia a la Generalitat; la publicació de les balances fiscals i la necessitat que tots els impostos es gestionin des de Catalunya.

L’Associació per a la Promoció del Transport Públic se’n desvincula

En canvi, una de les entitats que s’ha mostrat més crítica amb la situació de la rodalia, l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), ha decidit de desvincular-se de la manifestació de la Plataforma pel Dret de Decidir. En declaracions fetes a VilaWeb, el president de la PTP, Ricard Riol, ha dit que la convocatòria estava massa polititzada i que no feia autocrítica, en el sentit que des de Catalunya no s’ha reclamat a Madrid que es millori i s’adeqüi el servei de rodalia i de trens de mitjana i de llarga distància amb la mateixa contundència amb què s’ha demanat l’arribada del TGV a Barcelona. Riol ha dit que la PTP treballa des de fa temps, amb la col·laboració amb sindicats, entitats veïnals i associacions de consumidors, en l’elaboració d’un manifest per fer propostes concretes, que aviat presentaran públicament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any