El Rugby alguerès és un dels fundadors de la Copa Quatre Barres de Rugby.

VilaWeb
Redacció
08.11.2007 - 15:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquells que defensen les afinitats entre l’Alguer i Catalunya, tenen d’avui un nou argument a favor: El torneig “Quatre Barres”, un campionat de Rugby entre l’equip de Rugby alguerès i sis equips representatius catalans. L’interessant iniciativa és fruit del treball d’un grup d’apassionats rugbistes algueresos que viuen intensament la seva pròpia catalanitat i amb afinitat amb els cosins d’ultramar.La idea no és nomes un campionat esportiu, sino en tota una manifestació que constitueixi un moment d’encontre entre dues realitats culturals i lingüístiques afins entre elles. Després de tot un seguit de gestions i un intens treball, s’ha realitzat una primera reunió a finals del mes d’octubre per constituir aquest campionat intercatalà, que en els propers anys els fundadors tenen la voluntat de fer créixer a altres clubs dels Països de parla catalana, en aquesta primera reunió s’ha fixat les bases de l’associació de clubs i la modalitat del campionat que porta la denominació de “Quatre Barres” en homenatge a la bandera catalana. A Barcelona hi eren tots a rebre els amics algueresos, que han tingut la sensació de trobar-se com a casa, en companyia de Tarragona, Badalona, els amics del Químics, de Girona, i els duenyos de casa del Poble Nou que amb la simpatia i cordialitat ens han fet comprendre que l’atmosfera era aquella justa, per donar vida a una nova competició catalana. Atribuïdes les responsabilitats, President Gerard Martinez, vicepresident Salvatore Marinaro, secretari Gustau Navarro i president d’honor Ricard Martinez, s’han concretat els principis i les bases en les quals articular el projecte. S’ha decidit calcar la formula competitiva de les Sis Nacions: els equips és troben a jugar entre ells una sola vegada, el partit que és jugarà a casa enguany vindrà disputat fora el pròxim.

Per aquests pròxims dos anys el torneig serà restringit a les sis societats fundadores, amb la possibilitat d’ampliació els anys a venir.

Al vencedor del torneig “Quatre Barres” vindrà ofert un trofeu que tindrà només per un any, a menys que l’equip torni a vincir l’any successiu.Aquests detalls tècnics importants constitueixen la base de partida per una iniciativa de segur interessant a l’àmbit de les relacions d’amistat entre catalans encara que siguin d’estats diferents. Estem segurs que la idea tindrà succés entre els algueresos i si és oportunament aprofitada, podrà constituir una ocasió de creixement cultural i econòmica, per una col.lectivitat habituada de sempre a viure amb entusiasme les novetats sense perdre de vista la pròpia identitat cultural. Els nou torneig està iniciant a preparar una pagina web informativa que de moment té el seu accés amb rugby4barres.org però els clubs ja han expressat la seva volunta d’activar també el domini .cat el més rapidament possible. Els algueresos esperen al camp de Maria Pia el proper dia 15 de desembre l’equip de Tarragona, ciutat amb la qual l’Alguer manté una relació continua gràcies a l’agermanamen entre les dues poblacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any