Marxa enrere de Foment respecte de la constructora OHL

  • Magdalena Álvarez diu que no es contempla la possibilitat de rescindir el contracte amb OHL · Es manté el servei d'autobusos que substitueix les línies afectades pels esvorancs dels darrers dies · Dilluns, usuaris de Renfe han convocat una protesta contra el caos ferroviari

VilaWeb
Redacció
27.10.2007 - 13:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tot i que ahir el govern espanyol va anunciar que rescindiria el contracte amb l’empresa que s’encarrega de fer les obres del TGV, la ministra de Foment ha dit avui que això no passarà i que em manté el contracte d’adjudicació. En una roda de premsa a Sevilla, Magdalena Álvarez també ha dit que no pensa dimitir. Recordem que ahir un nou esvoranc a les obres del TGV va esfondrar una part de l’andana de l’estació de Bellvitge, tancada arran de les incidències produïdes el cap de setmana passat.Foment i OHL han acordat que contractaran empreses especialitzades perquè impermeabilitzin el sòl i evitin que hi pugui haver més esvorancs.

Ahir mateix, Adif va haver d’ordenar la paralització de les obres del tram entre l’Hospitalet i la Torrassa arran d’aquest nou esvoranc. I va decidir d’ajornar l’adjudicació entre Sants i la Sagrera, que s’havia de fer divendres. El delegat de Foment per als serveis ferroviaris, Jordi Prat, va dir que aquesta adjudicació es faria el mes vinent i que les obres podrien començar el mes de gener o febrer.

CiU, PP i ERC a l’Ajuntament de Barcelona demanen la dimissió d’Álvarez

Davant d’aquest desori, els grups de CiU, PP i ERC a l’Ajuntament de Barcelona van decidir exigir la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, fet que va deixar el govern municipal en minoria. I és que el PSC continua considerant que cessar la ministra no és necessari. Això sí, tots els partits barcelonins es van posar d’acord a demanar el retard de les obres del TGV fins que la seguretat fos garantida.

En l’àmbit català, tots els partits, excepte el PSC, es van mostrar molt crítics amb la gestió ferroviària del govern espanyol. Així, tant CiU com ERC, PP i ICV van tornar a demanar la dimissió de la ministra espanyola de Foment, Magdalena Álvarez. Ara bé, ICV ja ha avançat que no votaria pas la resolució que presentarà la federació nacionalista, perquè diu que no vol fer el joc a CiU. En canvi, els ecosocialistes proposen presentar un text juntament amb el PSC i ERC.

Per la seva banda, fonts dels republicans han explicat a VilaWeb que no prendrien una decisió fins dilluns, però asseguren que, en tot cas, presentaran un text per exigir la cessió d’Álvarez. Finalment, el PSC ha confirmat a VilaWeb que no consideraven necessària la dimissió de la titular de Foment.

Milers d’afectats

A tot això, s’està escampant per internet, a través de fòrums i correus electrònics, una convocatòria de manifestació per protestar contra el caos de Renfe al país, i per reclamar la dimissió de la ministra espanyola de Foment. Els missatges anònims criden a concentrar-se a la plaça de Sant Jaume dilluns vinent a les set del vespre. Mentrestant, es manté el dispositiu especial d’autobusos que avui s’ha allargat fins a l’estació de Bellvitge.

Enllaços
Nota de premsa d’Adif sobre l’esvoranc de Bellvitge.
Informació de Renfe sobre el pla de transport alternatiu.
Web d’ICV: Joan Herrera: ‘Esperem l’assumpció de responsabilitats polítiques i que Zapatero anuncïi que l’AVE no arribarà al desembre’.
Europa Press: Empresaris del Baix Llobregat es queixen de les pèrdues econòmiques que pateixen pels problemes a la xarxa ferroviària.
Renfedats, web d’usuaris de Renfe indignats per les repetides incidències.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any