Els grups de CiU, PP i ERC a l’Ajuntament de Barcelona reclamen la dimissió de la ministra de Foment, i deixen el govern en minoria

  • Usuaris convoquen per internet una manifestació dilluns de protesta pel caos de Renfe

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.10.2007 - 13:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ensorrament, aquest matí, de deu metres de l’andana de l’estació de Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat) està causant rebombori polític. D’entrada, els grups de CiU, PP i ERC a l’Ajuntament de Barcelona han deixat el govern en minoria reclamant la dimissió de la ministra espanyola de Foment, Magdalena Álvarez. El PSC, per la seva banda, continua considerant que no és necessària. A tot això, el govern espanyol ha admès que ara mateix no té calendari per l’arribada del TGV a Barcelona.I és que al migdia Adif, l’ens gestor de les infrastructures, ha ordenat a l’empresa que executa les obres del TGV entre l’Hospitalet i la Torrassa (OHL) que paralitzi l’excavació de la fase final del túnel i faci prospeccions i anàlisis del terreny per garantir la seguretat de l’obra. Concretament, ha ordenat de fer actuacions per estabilitzar el terreny i impermeabilitzar-lo.

A més a més, a última hora de la tarda, el govern espanyol ha anunciat que rescindirà el contracte amb OHL per construir el tram del TGV entre Sants i Bellvitge.

Ajornada l’adjudicació de les obres Sants – Sagrera

Així mateix, Adif ha decidit ajornar l’adjudicació del tram entre Sants i la Sagrera, tot i que estava prevista per avui. I és que, entre les vuit grans empreses que s’hi han presentat, hi ha OHL. En relació a aquesta qüestió, el delegat del Ministeri de Foment per als serveis ferroviaris, Jordi Prat, ha declarat a l’emissora COMRàdio que l’adjudicació es faria el novembre i que les obres començarien el gener o febrer.

Reacció al parlament

Tots els partits, excepte el PSC, s’han mostrat molt crítics amb la gestió ferroviària del govern espanyol. Així, tant CiU com ERC, PP i ICV han tornat a demanar la dimissió de la ministra espanyola de Foment, Magdalena Álvarez. Ara bé, ICV ja ha avançat que no votarà la resolució que presentarà la federació nacionalista, perquè diu que no vol fer el joc a CiU. En canvi, els ecosocialistes proposen presentar un text juntament amb el PSC i ERC.

Per la seva banda, fonts dels republicans han explicat a VilaWeb que no prendrien una decisió fins dilluns, però asseguren que, en tot cas, presentaran un text per exigir la cessió d’Álvarez. Finalment, el PSC ha informat a VilaWeb que no consideraven necessària la dimissió de la titular de Foment.

Concentració contra el caos de Renfe

A tot això, s’està escampant per internet, a través de fòrums i correus electrònics, una convocatòria de manifestació per protestar contra el caos de Renfe al país, i per reclamar la dimissió de la ministra espanyola de Foment. Els missatges anònims criden a concentrar-se a la plaça de Sant Jaume dilluns vinent a les 19.00.

Enllaços
Última nota de premsa d’Adif sobre l’esvoranc d’avui.
Informació de Renfe sobre el pla de transport alternatiu ferroviari.
Renfedats: web d’usuaris de Renfe indignats per les repetides incidències.
Comunicat de Trànsit sobre les mesures a la C-31 per a avui, divendres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any