Naomi Klein contra el capitalisme del desastre

  • Farà una conferència, avui al vespre, al CCCB que es podrà seguir per internet

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptora Naomi Klein (Montréal, 1970), mundialment coneguda pel ‘best-seller’ ‘No Logo’, és a Barcelona. Avui, a dos quarts de vuit del vespre, farà una conferència al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona sobre el tema del seu últim llibre ‘La doctrina del xoc. L’ascens del capitalisme del desastre‘ (Empúries). La conferència es podrà seguir en directe des de la pàgina del CCCB, en anglès.’La doctrina del xoc’ és un assaig sobre la mundialització. Allunyada del tòpic que relaciona incondicionalment democràcia i capitalisme, l’autora narra la història no oficial de com el mercat ha arribat a dominar el món. Parteix de les bases teòriques de Milton Friedman, un dels pares de la doctrina del xoc i pare intel·lectual dels ‘neocons’, responsables d’haver posat en funcionament el capitalisme del desastre.

També repassa la història mundial recent: les dictadures dels anys setanta a l’Amèrica del Sud, començant per la d’Augusto Pinchet a Xile; la guerra de les Malvines; els fets de la plaça de Tiananmen a la Xina; el col·lapse de la Unió Soviètica; l’11-S i l’11-M; la guerra de l’Irac… fins a la catàstrofe de l’huracà Katrina a Nova Orleans i el tsunami del sud-est asiàtic i el conflicte àrabo-israelià.

Segons Klein, el capitalisme del desastre és un programa d’enginyeria social i econòmica que progressa a través del xoc. Al llibre ensenya les pràctiques que s’amaguen darrere les polítiques mundialistes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any