Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  26.10.2007  06:00

El govern italià vol controlar els blocaires

Segons La Repubblica, també vol que un periodista en supervisi els continguts

Men?ame
 

El diari La Repubblica explica que el govern italià ha preparat un projecte de llei que obligarà els blocaires a pagar una taxa i a tenir un periodista professional que es faci responsable dels continguts que publiquin. El projecte també preveu penes de presó per als blocaires que editin continguts difamatoris. El diari assegura que el govern de Romano Prodi ja ha aprovat el projecte, que solament necessita el vist-i-plau del parlament.

Naturalment, aquest projecte ha fet soroll dins la blocosfera italiana. Un dels blocaires més seguits del país, el populista Beppe Grillo, ja ha anunciat que, si l'obligaven a tancar el bloc, recorreria a un servidor estranger.

Antecedents

El govern italià no és pas el primer que adopta mesures per a controlar els blocs. Les autoritats xineses, per exemple, obliguen els blocaires a registrar-se, si volen publicar a la xarxa. A més, la Xina filtra certes paraules clau de tal manera que els internautes no poden veure ni les pàgines, ni els apunts ni els correus electrònics censurats. Si voleu saber com funciona la censura xinesa a internet, llegiu aquesta notícia de VilaWeb Tecnologia.