Notícies

Dimecres  24.10.2007  17:16

Compromís porta al ple de les Corts la despenalització de les injúries al rei

La presidenta de la cambra li retira la paraula per no cenyir-se al guió establert, que no preveia aquest debat

Men?ame
 

La presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez, ha tallat la intervenció de la diputada de Compromís pel País Valencià, Marina Albiol, quan feia un discurs sobre la llibertat d'expressió i la defensa de la república, en el ple de la cambra. Albiol havia plantejat a la junta de portaveus presentar una proposició de llei a favor de despenalitzar les injúries al rei però el PP i el PSOE van vetar el debat. Tot i això, Albiol ha trobat la manera de parlar-ne.

La diputada havia registrat una proposició sobre la gestió de l'aparcament de l'Hospital General de Castelló i, quan ha començat la seva intervenció, ha dit que parlaria de la llibertat d'expressió. En el seu discurs, Albiol ha defensat la llibertat ideològica i la convocatòria d'un referèndum perquè els ciutadans triïn si volen viure en una república o en una monarquia.

Com que la diputada de Compromís ha canviat el guió previst inicialment, la presidenta de les Corts li ha demanat tres vegades que parlés del què figurava a l'ordre del dia i finalment li ha retirat la paraula.

(Fotografia de Marina Albiol en el ple d'avui. Font: Anna Notícies.)