NotÝcies

Dimecresá 24.10.2007á 06:00

Els eurodiputats catalans demanen al president del parlament europeu de poder fer preguntes en catalÓ

Hans Gert Poettering els ha escoltats, i diu que els donarÓ una resposta oficial d'acÝ a uns quants dies

Men?ame
 

Les socialistes Maria Badia i Teresa Riera, el convergent Ignasi Guardans i l'ecosocialista RaŘl Romeva van demanar ahir al president del parlament europeu, Hans Gert Poettering, de poder fer preguntes en catalÓ a la Comissiˇ i al Consell. Segons els eurodiputats catalans, no tÚ sentit que els ciutadans puguin fer preguntes i rebre respostes de la Comissiˇ i del Consell en catalÓ i que els parlamentaris no ho puguin fer. Gert Poettering els donarÓ una resposta oficial d'acÝ a uns quants dies.

En la reuniˇ d'ahir a la tarda el president del parlament europeu es va limitar a escoltar els eurodiputats catalans, que consideren un Ŕxit que els rebÚs, i que van aprofitar l'avinentesa per convidar-lo a visitar Catalunya i comprovar l'˙s de la llengua catalana sobre el terreny.

Pregunta sobre els papers de Salamanca

L'eurodiputat d'ICV RaŘl Romeva, membre del grup Verds/ALE, ha adrešat una pregunta escrita a la Comissiˇ Europea sobre si exigirÓ a Espanya el compliment estricte de la llei aprovada el 2005, que preveu la devoluciˇ de tots els papers confiscats durant la dictadura franquista. Romeva demana a la Comissiˇ si exigirÓ que es convoqui la comissiˇ estat-Generalitat que ha de fixar aquesta devoluciˇ.

Romeva recorda que els terminis fixats per llei ja han caducat i considera que el retard en la devoluciˇ vulnera els drets dels ciutadans.