Els eurodiputats catalans demanen al president del parlament europeu de poder fer preguntes en català

  • Hans Gert Poettering els ha escoltats, i diu que els donarà una resposta oficial d'ací a uns quants dies

VilaWeb
Redacció
24.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les socialistes Maria Badia i Teresa Riera, el convergent Ignasi Guardans i l’ecosocialista Raül Romeva van demanar ahir al president del parlament europeu, Hans Gert Poettering, de poder fer preguntes en català a la Comissió i al Consell. Segons els eurodiputats catalans, no té sentit que els ciutadans puguin fer preguntes i rebre respostes de la Comissió i del Consell en català i que els parlamentaris no ho puguin fer. Gert Poettering els donarà una resposta oficial d’ací a uns quants dies.En la reunió d’ahir a la tarda el president del parlament europeu es va limitar a escoltar els eurodiputats catalans, que consideren un èxit que els rebés, i que van aprofitar l’avinentesa per convidar-lo a visitar Catalunya i comprovar l’ús de la llengua catalana sobre el terreny.

Pregunta sobre els papers de Salamanca

L’eurodiputat d’ICV Raül Romeva, membre del grup Verds/ALE, ha adreçat una pregunta escrita a la Comissió Europea sobre si exigirà a Espanya el compliment estricte de la llei aprovada el 2005, que preveu la devolució de tots els papers confiscats durant la dictadura franquista. Romeva demana a la Comissió si exigirà que es convoqui la comissió estat-Generalitat que ha de fixar aquesta devolució.

Romeva recorda que els terminis fixats per llei ja han caducat i considera que el retard en la devolució vulnera els drets dels ciutadans.

Enllaços
Arxiu de VilaWeb TV: El català a la Unió Europea, segons els eurodiputats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any