Acció Cultural creu que amb l’anunci d’un nou múltiplex el govern valencià ja no té excuses per tancar TV3

VilaWeb
Redacció
24.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià ha celebrat l’anunci del Ministeri d’Indústria d’oferir un tercer múltiplex a les comunitats autònomes que tinguin signat un acord de reciprocitat entre televisions públiques i que ja tinguin ocupats els dos múltiplexs de què disposen. Segons ACPV, amb aquesta mesura tècnica, el govern de Francesc Camps ja no té excuses per no voler negociar un acord amb Catalunya que garanteixi la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià.De totes maneres, ACPV recorda que el conflicte per les emissions de TV3 és polític i en cap cas tècnic, perquè fa vint anys que la televisió catalana emet en territori valencià per via digital sense entrebancs.

L’entitat propietària dels repetidors també insta el govern valencià a demostrar voluntat política i a retirar l’ordre de tancament dels centres emissors i la multa de 300.000 euros.

Tant el govern català com el valencià tenen dos múltiplexs. El Ministeri d’Indústria va atorgar el segon al País Valencià abans de l’estiu, però el govern de Francesc Camps es va queixar que no cobria tot el territori, sinó sols les capitals.

L’executiu de Camps ha exigit sempre solucions tècniques al govern espanyol com a condició d’un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya que permeti la continuïtat de les emissions de TV3. De moment, les negociacions per l’acord de reciprocitat no ha arribat a bon port.

Enllaços
Campanya d’Acció Cultural del País Valencià a favor de les emissions de TV3.
Web del Ministeri d’Indústria: Multiplex atorgats a les comunitats autonòmes.
Comunicat de premsa de l’OCB.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any