El Tribunal d’Apel·lació de Brescia absol Guardiola de l’acusació de dopatge

  • L'actual entrenador del Barça B havia estat condemnat a set mesos de presó en primera instància

VilaWeb
Redacció
23.10.2007 - 16:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-jugador i actual entrenador del Barça B, Pep Guardiola, ha quedat absolt de l’acusació de dopatge, després de sis anys de lluitar judicialment per la seva innocència. Guardiola va donar positiu de nandrolona després de jugar els partits Piacenza-Brescia i Lazio-Brescia el 2001, però el Tribunal d’Apel·lació de Brescia ha acceptat les proves científiques que provaven la seva innocència, basant-se en la seva massa corporal i el resultat de controls antidopatge que es va fer més tard.L’advocat de l’ex-jugador del Barça, Tomaso Marchese, ha subratllat que ha estat molt important demostrar que les anàlisis del Laboratori Antidopatge del Comitè Olímpic Italià no eren fiables.

En assabentar-se de la decisió del Tribunal d’Apel·lació de Brescia, Guardiola ha dit: ‘Finalment, després de dos anys, es tanca un llibre. M’hauria pogut beneficiar de la prescripció, però he volgut recórrer l’apel·lació per demostrar la meva innocència total’.

Presó condicional, en primera instància

Cal recordar que Guardiola va ser condemnat a set mesos de presó condicional el maig del 2005. A més a més, el Comitè de Disciplina de la Lliga Professional el va suspendre durant quatre mesos, i li va imposar una multa de 50.000 euros. La Comissió d’Apel·lació de la Federació Italiana de Futbol va ratificar la sentència.

Enllaços
Web del Barça B: Guardiola, absolt de l’acusació de dopatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any