Notícies

Diumenge  21.10.2007  06:00

El tram d'FGC entre l'Hospitalet i la plaça d'Espanya pot quedar dos mesos sense servei

Així ho ha dit el conseller Joaquim Nadal · Una part de la C-2 i la C-10 de Renfe, també interrompudes per l'incident a les obres del TGV

Men?ame
 

El tram de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat afectat ahir per l'incident a les obres del TGV quedarà un mes o dos sense servei, segons que ha dit avui a Catalunya Ràdio el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal. El tram afectat va de l'estació de l'Hospitalet fins a la plaça d'Espanya. A més, una part de les línies C-2 i C-10 de la rodalia de Renfe de Barcelona tampoc funcionaran durant, com a mínim, una setmana.

Les interrupcions són degudes a les obres del TGV: una injecció de formigó va deformar el túnel d'FGC a l'altura del polígon de la Gornal. FGC ha posat un servei de tren llançadora entre les estacions de la plaça d'Espanya i Europa-Fira. Entre aquesta última estació i l'Hospitalet hi ha un servei alternatiu d'autobusos que ha de cobrir les estacions de la Gornal, Sant Josep i l'Hospitalet, amb una freqüència prevista de quatre minuts. La companyia recomana utilitzar la línia 1 del metro per cobrir el tram entre l'Hospitalet i la plaça d'Espanya.

En el cas de Renfe, el centre coordinador ferroviari de Barcelona ha posat un funcionament un pla de transport alternatiu. Així, a la línia C-2 el servei ha quedat interromput entre Sants i Gavà; el recorregut s'haurà de fer en autobusos, i els usuaris que es desplacin entre Bellvitge i Sants hauran de fer servir la línia 1 del metro. La línia C-10 ha quedat tancada entre Barcelona i l'aeroport del Prat: hi haurà un tren llançadora entre l'aeroport i el Prat de Llobregat i un servei d'autobusos fins a l'aeroport del Prat que sortirà de l'estació de França, del passeig de Gràcia i de l'avinguda de Maria Cristina. Caldrà mobilitzar més de dos-cents autocars per fer possible aquest servei.