Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  20.10.2007  06:00

Joies bibliogràfiques a la web de la Biblioteca Britànica

Una nova tecnologia permet fullejar i veure en detall obres de segles enrere

Men?ame
 

Internet ens permet accedir a obres que només podríem consultar si ens desplacéssim a les millors biblioteques del món. Una nova aplicació estrenada per la Biblioteca Britànica permet veure, i fullejar de manera virtual, algunes de les joies bibliogràfiques que s'allotgen en aquest centre. Amb el sistema Turning the pages, encara en fase de prova, podem veure, pàgina per pàgina, alguns incunables dignes de formar part d'un museu.

Entre la vintena de tresors que s'hi poden fullejar hi ha el primer Atles europeu, realitzat per Mercator el 1570, el manuscrit d'Alícia en el país de les meravelles, de Lewis Carroll, amb boniques il·lustracions, anotacions i dibuixos de Leonardo da Vinci, els primers textos de Jane Austen, un diari musical de Mozart, l'obra d'anatomia de Vesalius, del segle XVI o l'Alcorà del sultà Baybars, editat el segle XIV.

(Foto: Atles d'anatomia de Vesalius.)
L'aplicació permet apropar-se als textos mitjançant un sistema de zoom, mentre que les pàgines es passen amb un moviment de ratolí. Com a extra, hi ha una gravació d'àudio que llegeix fragments dels textos o els comenta.