El Congrés espanyol tomba la moció d’ERC, CiU i ICV sobre els papers

  • Demanaven que es restituïssin els documents abans d'acabar l'any · El PSC també hi ha votat contra

VilaWeb
Redacció
17.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Congrés espanyol ha barrat la moció d’ERC, CiU i ICV que reclamava el lliurament dels dos milions de documents confiscats a entitats i particulars catalans abans de fi d’any. PP i PSOE han votat plegats per desnonar la iniciativa, promoguda per la Comissió de la Dignitat. El PSOE addueix que, abans de restituir els papers, cal constituir el Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca.El ministre de Cultura espanyol, César Molina, ja va dir a principi de mes que, abans de restituir els papers, s’havia de constituir un centre de documentació sobre la memòria històrica a Salamanca. I Teresa Cunillera, diputada socialista al Congrés espanyol, diu que els papers s’han de tornar, però amb seriositat, rigor i respecte.

En canvi, el portaveu d’Esquerra a la cambra espanyola, Joan Tardà, considera insultant la decisió del govern socialista, que retarda innecessàriament la devolució dels documents, i això havent-se compromès a tornar-los en aquesta legislatura.

Diumenge, concert per la devolució

Per urgir el retorn dels papers durant la present legislatura la Comissió per la Dignitat convoca tothom al concert de diumenge al Palau Sant Jordi de Barcelona. Començarà a les cinc, amb la participació de Maria del Mar Bonet, Raimon, Pep Sala, Toni Albà i Josep M. Terricabras, que hi farà un parlament.

De moment, el govern espanyol sols ha restituït cinc-cents lligalls a la Generalitat de Catalunya, però cap dels dos milions de documents que l’exèrcit franquista va furtar a entitats i particulars.

Enllaços
Moció sobre els papers, presentada pels grups d’Esquerra, CiU i ICV.
Llei de devolució dels papers de Salamanca aprovada pel Congrés espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any