El jutge Garzón dicta presó incondicional a 17 dirigents de Batasuna

  • El magistrat de l’Audiència Nacional decreta presó amb fiança a quatre dirigents més · Al matí, n’ha deixat dos en llibertat

VilaWeb
Redacció
07.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón ha enviat 21 dirigents de l’esquerra independentista a la presó, uns acusats de pertinença a organització armada, i els altres per formar part de l’organització il•legal Batasuna. D’entre aquests, quatre podran aconseguir la llibertat pagant una fiança que va de 10.000 a 24.000 euros. Al matí, el magistrat ha deixat en llibertat Ibon Berasategi i Javier Albizum, per considerar que no tenen relació amb la mesa nacional de Batasuna.La decisió era previsible, sobretot després que divendres, el jutge va decretar presó provisional a Joseba Álvarez i Ohiana Agirre també per presumpte pertinença a organització armada.

Ahir, milers de manifestants van mostrar als carrers de Bibao, Sant Sebastià, Vitòria i Pamplona el seu suport als detinguts, i van reclamar un marc democràtic per al País Basc.

Abans, Batasuna havia fet una conferència de premsa solemne, on hi va assistir una vuitantena de dirigents històrics i actuals de l’esquerra independentista. El portaveu de la formació, Pernando Barrena, va dir que, amb el ‘segrest’ dels 23 dirigents, el govern espanyol havia declarat la guerra al moviment independentista basc. Parrena també va fer una crida als ciutadans a afegir-se a la lluita pel País Basc.

L’esquerra independentista ja ho preveia, segons el Gara

Segons que informa el diari Gara, l’esquerra independentista ja estava al cas de les intencions del govern espanyol, ja que el ministre espanyol d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, havia advertit a ‘agents internacionals’ de la detenció de desenes de persones de l’esquerra independentista.

Madrazo acusa el govern espanyol d’estar al darrere

Per la seva banda, el secretari general d’Esker Batua i conseller d’Habitatge i Afers Socials, Javier Madrazo, ha acusat el govern espanyol de ‘moure fils’ per detenir la mesa nacional de Batasuna, i així presentar-se com més dur que el PP ara que s’acosten les eleccions.

Enllaços
Gara: Miles de personas exigen un marco democrático para Euskal Herria.
Gara: Rubalcaba avisó y se justificó ante los observadores internacionales.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any