López Tena demana al CGPJ que expedienti la jutgessa del cas Isanta, per no permetre el català

  • La magistrada va impedir que un dels testimonis parlés en català

VilaWeb
Redacció
06.10.2007 - 10:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vocal del CGPJ Alfons López Tena ha demanat a l’òrgan de govern del poder judicial que obri un expedient disciplinari a la jutgessa de l’Audiència de Barcelona Ana Ingelmo, per impedir que un testimoni del cas Isanta parlés en català. En efecte, la magistrada va demanar dijous a un declarant que s’expressés en castellà, amb el pretext que dos dels acusats no entenien el català. López Tena considera que la jutgessa pot haver vulnerat el dret a la igualtat davant de la llei.Així mateix, creu que Ana Ingelmo ha trepitjar el dret a la tutela efectiva dels jutges, i la norma que estableix que les llengües al marge de l’espanyola també seran oficials a les comunitats autònomes respectives, d’acord amb els estatuts, entre més preceptes.

Així mateix, López Tena ha sol•licitat al Ministeri de Justícia espanyol que retiri a Ana Ingelmo la Creu de Sant Ramon de Penyafort que li van concedir el setembre.

A la sessió de divendres del judici pel crim d’Isanta, els testimonis van poder declarar en català, perquè la jutgessa va sol•licitar un traductor.

Enllaços
Arxiu VilaWeb TV: Alfons López Tena: Espanya era el país del meu pare, però no és el meu.
Viquipèdia: Alfons López Tena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any