Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  26.09.2007  11:17

La Generalitat comunica a Acció Cultural que té deu dies hàbils per tancar els repetidors de TV3

Si no ho fa abans del 10 d'octubre, el govern els precintarà forçosament

Men?ame
 

Acció Cultural del País Valencià ha rebut el comunicat oficial de la Generalitat en què es notifica a l'entitat que en un termini màxim de deu dies hàbils ha de complir l'ordre de cessament de les emissions de TV3. És a dir, a comptar des d'ahir (quan es va rebre la nota), el termini s'acaba el 10 d'octubre. En cas que el tancament dels repetidors no es faci de manera voluntària, 'es procedirà a l'execució forçosa de la resolució', diu el comunicat.

Acció Cultural ja ha deixat clar que no pensa posar fi a les emissions de TV3 de manera voluntària. Per tant, per tancar els repetidors, la Generalitat haurà de demanar permís als jutjats d'instrucció de València, Castelló i Alacant, un cop quedi vençut el termini del 10 d'octubre.

El passat 10 de setembre, la Generalitat ja va informar a Acció Cultural que havia desestimat el recurs presentat contra l'expedient sancionador (pdf) del consell i havia ratificat la multa de 300.000 euros a l'entitat. Aleshores Acció Cultural va anunciar que interposaria un nou recurs davant el Tribunal Suprem espanyol.

L'entitat que presideix Eliseu Climent recorda, una vegada més, que tancar els repetidors és 'un atac a la llibertat d'expressió, un atac a la pluralitat informativa sense precedents a l'Europa occidental i una agressió a la llengua'. Acció Cultural també afirma a la seva web que en els pròxims dies anunciarà les accions que portarà a terme per a evitar el tancament. Es preveu fer el màxim ressò possible, amb mobilitzacions i una campanya de protesta. Desenes de persones ja van evitar la primavera passada que la Generalitat precintés el repetidor de la Carrasqueta.

Procés negociador

El govern valencià sempre ha dit que l'expedient sancionador contra Acció Cultural i les negociacions per un acord de reciprocitat amb el govern català són dos camins separats. De fet, conseller de la vice-presidència valencià, Vicent Rambla, ha dit en més d'una ocasió que les negociacions continuaven el seu curs. Des de Catalunya, la setmana passada, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, va demanar a Rambla que compleixi el compromís d'arribar a un acord i no executi el tancament de les emissions.