La fiscalia demanarà que declari el jove identificat per haver cremat fotos dels reis espanyols

  • Un grup de manifestants va protestar ahir en el ple de Girona

VilaWeb
Redacció
19.09.2007 - 08:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La fiscalia espanyola demanarà avui que declari davant del jutge el jove de trenta anys i veí de Banyoles que fou identificat després de cremar la foto dels reis espanyols a Girona, dijous passat. El ministeri públic ja disposa dels informes elaborats pel departament d’Interior de la Generalitat i remetrà el cas a un jutjat d’instrucció de l’Audiència Nacional espanyola. Arran de la decisió de la fiscalia d’obrir diligències, ha nascut la campanya ‘No al rei’.Protesta en el ple de l’Ajuntament de Girona

Un grup de joves va interrompre ahir el ple de l’Ajuntament de Girona per protestar per la polèmica generada per la crema d’una foto del rei Juan Carlos I. Malgrat que els agents de la policia municipal en un primer moment no els va deixar entrar, quan ho van poder fer van desplegar pancartes i van cridar ‘Jo també cremo la corona espanyola’. L’alcaldessa Anna Pagans els va demanar que s’asseguessin o marxessin però abans de sortir van llegir un manifest.

Pagans, després d’una interpel·lació del grup del PP, va dir que cal respectar la llibertat d’expressió i va recordar que a Girona no hi ha crispació, per molt que hi ha qui s’entesti a fer-ho creure.

El grup que va entrar en el ple s’havia concentrat primer a la plaça del Vi per a recollir firmes i per a donar a conèixer una moció de la CUP que demanava que l’ajuntament es posicionés sobre els fets de la setmana passada.

Enllaços
Web de la campanya anti-monàrquica de Girona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any