Mònica Sabata de la Plataforma pel Dret a Decidir recull el III Premi Joan Sardà

VilaWeb
Redacció
15.09.2007 - 10:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El lliurament del III Premi Joan Sardà es va fer ahir a Cal Ninyo. El va recollir la portaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir, Mònica Sabata. Malgrat que el premi està organitzat per ERC de Sant Boi, s’hi van aplegar en l’acte gent de diferents àmbits polítics santboians. Gràcies a una bona organització, vam poder escoltar amb atenció els parlaments. Aquestos van palesar la dialèctica catalana entre l’acció política civil i els partits.Ahir a les 20h a Cal Ninyo, ERC de Sant Boi va fer lliurament del III Premi Joan Sardà. Els guardonats enguany van ser la Plataforma pel Dret a Decidir, i Mònica Sabata va recollir el trofeu en el seu nom. L’acompanyaven els membres de la Plataforma Toni Garcia i Gerard Fernández. Hi van assistir també una cinquantena de persones, majoritàriament d’Esquerra, però també d’altres sensibilitats polítiques de la nostra ciutat. Amb elegància i claredat, Lurdes Escardívol va fer la presentació del premi i els motius pels quals es concedia a la Plataforma. També va tenir un record per al militant Joan Sardà, i als premiats d’edicions anteriors: l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya, i a la Comissió de la Dignitat.

Després, Josep Dalmau va lliurar en mà el trofeu a Mònica Sabata. El parlament d’agraïment de la portaveu va ser una exposició de la raó de ser de la Plataforma pel Dret a Decidir, i de la nova campanya Decideixo Decidir. Va fer una anàlisi actual de la societat civil catalana, i de com es trobava en un moment de recerca i debat. Veure quins camins es volen seguir després del fracàs de la via estatutària i de l’allunyament dels partits polítics. Malgrat l’aparent contradicció, en Jordi Vilar, president de la secció local, en el seu parlament va defensar la tasca feta pels partits polítics, com a eina de participació política. Tot i reconeixent, que ara calia escoltar a la societat civil, i que era necessari que la gent portés la iniciativa.

L’acte va acabar puntualment, i després de les fotos de família, es va fer un convit. La nostra redacció va tenir l’oportunitat d’entrevistar Mònica Sabata, i per això, us farem un resum en la propera notícia. Tal com es va fer evident durant l’acte, estem en un moment de debat dialèctic a Catalunya, tant pel que fa al paper de la societat civil catalana com de la seva relació amb els partits polítics institucionalitzats. Un altre eix de debat gira al voltant de quins objectius es volen assolir, i quins seran els mitjans més adients per arribar-hi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any