Notícies

Dijous  13.09.2007  06:00

La Universitat de Girona inaugura el Parc Científic i Tecnològic

Les obres no s'enllestiran fins el 2009 però ja es planteja la possibilitat d'ampliar-lo

Men?ame
 

La Universitat de Girona inaugura avui al vespre el nou Parc Científic i Tecnològic, encara que de moment només funcionen dos dels sis edificis projectats. És previst que els altres quatre s'enllesteixin entre l'any que ve i el 2009 però tot i això ja hi ha una llista d'espera d'empreses interessades en instal·lar-s'hi i la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, es planteja la possibilitat de comprar més terrenys per tal d'ampliar el parc.

L'acte d'inauguració d'aquest vespre es farà a un dels dos edificis acabats, el Jaume Casademont, on ja treballa, per exemple, un centre de recerca en biotecnologia reproductiva especialitzat en la cria de porcs. L'altre edifici que ja funciona es dedica a la investigació sobre robòtica i fa poc que ha estat remodelat. A l'estiu vinent és previst que s'hagin acabat les obres del centre d'empreses GiroEmprèn, que intentarà fer de pont entre la universitat, els centres de recerca i les empreses privades. Més endavant el seguiran el Centre de Tecnologies Alimentàries (CENTA) i l'edifici Narcís Monturiol. També s'han començat a preparar els fonaments del futur Institut Català d'Investigació de l'Aigua (ICRA). En total el Parc Científic ocupa 73.000 metres quadrats i té un pressupost de cinquanta milions d'euros en què hi han aportat diners, a part de la universitat, la Generalitat, la Unió Europea, l'estat espanyol i la Diputació de Girona.

El Parc Científic de la UdG orientarà les activitats a la biomedicina i la salut, però no descuidarà àmbits del coneixement com les humanitats i les ciències socials. La UdG vol que sigui un parc al servei de sectors industrials, que contribueixi a regenerar el teixit empresarial. D'una altra banda, la Universitat de Girona ja ha fet diversos contactes amb empreses de prestigi en el món de les tecnologies de la informació i la comunicació per tal que s'instal·lin al parc científic. Així, miren d'aconseguir que el parc tingui ressò al sector i de convertir-lo en un punt de referència que n'acrediti la qualitat. A més, si s'aconseguís que s'hi instal·lés una empresa amb prou prestigi, podria exercir de pol d'atracció d'altres negocis del sector de les tecnologies de la informació.