Un grup ecologista promou l’extinció de la humanitat

  • El Moviment per l'Extinció Humana Voluntària pretén tornar la Terra al seu estat original

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.09.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘La lenta desaparició de la raça humana a través del cessament voluntari de la procreació permetrà a la biosfera terrestre recuperar la salut’. Amb aquest plantejament tan dràstic es presenta el Moviment per l’Extinció Humana Voluntària (VHEMT), un grup que promou la progressiva extinció de la humanitat per tornar la Terra al seu estat original, abans de l’arribada dels humans. La intenció del VHEMT és que els humans deixem de procrear.El grup afirma que el problema no rau en els nadons, sinó els adults: ‘En abstenir-se de procrear, els adults demostren un amor profund per tota forma de vida’.

Aquest moviment tan peculiar considera el capitalisme com un dels orígens de tots els mals que pateix el planeta. El qualifica de sistema no sostenible, i critica que es basi en el mètode ‘d’usar i llençar’, a partir de la premissa d’un creixement il·limitat i de recursos il·limitats.

El VHEMT és d’actualitat aquests dies, amb la publicació del llibre ‘The world without us’ (‘El món sense nosaltres’), d’Alan Weisman, que a partir d’una gran tasca de documentació i entrevistes amb científics imagina com evolucionaria la Terra sense la presència dels humans. El llibre s’ha enfilat al capdamunt de les llistes de venda de llibres dels Estats Units.

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Ecologisme i medi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any