Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  06.09.2007  07:02

El funeral per Pavarotti es farà dissabte a Mòdena

El tenor italià ha estat un dels grans noms de l'òpera de tots els temps

Men?ame
 

Avui de matinada s'ha mort a Mòdena el tenor italià Luciano Pavarotti, als setanta-un anys, a causa d'un càncer de pàncrees. En les últimes hores el seu estat de salut s'havia agreujat força. Pavarotti, que el 2005 es retirà de la vida pública, ha estat un dels grans noms de l'òpera, amb desenes de discos enregistrats i actuacions als teatres més importants del món. Molta gent el recordarà pel trio que va formar amb Plácido Domingo i Josep Carreras.

El funeral pel tenor es faran dissabte a la catedral de Mòdena, la seva ciutat natal.

Pavarotti ha estat un dels grans noms de l'òpera, però també de la música popular. Va debutar el 1961 interpretant el paper de Rodolfo a 'La Boheme', de Puccini, al teatre de l'òpera de Reggio Emilia, però va ser gràcies a la interpretació magistral d'una difícil ària de 'La filla del regiment' que es va situar al capdavant dels joves intèrprets. Fins i tot fou portada al diari 'The New York Times'. Durant la seva carrera ha alternat el 'bel canto' amb les col·laboracions amb músics com ara Sting, Frank Sinatra, Caetano Veloso i U2. I també ha col·laborat en projectes solidaris com ara el de l'organització War Child.

A Youtube hi trobareu unes quantes interpretacions de Pavarotti. En destaquem, per exemple, l''Ave Maria' de Schubert; 'Too Much Love Will Kill You', al costat de Queen; una ària d''Aida', de Verdi, a l'Òpera de Viena; 'Passengers', al costat de Bono, el cantant d'U2; 'O del mio amato ben', de Donaudy; i 'Nessum Dorma', de Puccini, i 'Parlami d'amore Mariu', amb Carreras i Domingo.