CiU, PSC i ERC donen suport a la Federació Catalana perquè es pugui jugar el Catalunya-EUA

  • Jordi Roche amenaça d'anar als tribunals si no es pot jugar el partit

VilaWeb
Redacció
04.09.2007 - 13:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Federació Catalana de Futbol ha rebut avui el suport de CiU, PSC i ERC per reclamar que es pugui jugar el partit entre Catalunya i els Estats Units previst pel 14 d’octubre. La Reial Federació Espanyola de Futbol va decidir no autoritzar-lo per qüestions d’incompatibilitat de calendari. La Federació Catalana ha demanat a l’espanyola que reconsideri la decisió; si no, amenaça de portar el cas al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport.La Federació considera la decisió una greu lesió al futbol català i al país. El president de la Federació, Jordi Roche, ha dit que la decisió de la RFEF no és fonamentada.

El partit Catalunya-Estats Units s’havia de jugar un dia després del partit Espanya-Dinamarca de classificació per a l’Europeu del 2008. El motiu al·legat per la RFEF és que els partits de la selecció catalana no han d’interferir els de l’espanyola ni els dels clubs de la lliga. Sobre això, avui Jordi Roche ha recordat que els partits de Catalunya no causen cap perjudici a la selecció espanyola, ja que el seleccionador Pere Gratacós no tenia pensat de convocar cap jugador convocat pel partit Espanya-Dinamarca.

Roche, que ha ofert una conferència de premsa al costat del seleccionador català, també ha recordat que la FCF sempre ha tingut el suport dels clubs i, per tant, no es pot dir que els perjudica.

Malgrat els entrebancs per a jugar el Catalunya-Estats Units, la FCF ha deixat clar que continuarà organitzant partits internacionals, tant al Nadal com a les dates FIFA, ‘amb més força que mai’. La Federació també ha anunciat que demanaria a la RFEF que se signi un protocol perquè els partits de les seleccions es puguin disputar en qualsevol data, sempre que es respecti el calendari internacional.

ERC vol explicacions

El portaveu d’Esquerra al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha demanat la compareixença a la cambra de la ministra d’Educació, Mercedes Cabrera, i del secretari d’estat per l’esport, Jaime Lissavetzky, perquè donin explicacions de la decisió presa per la Federació Espanyola de Futbol. Tardà considera que l’actitud de la Federació és vergonyosa i pròpia de l’època cavernícola. Per la seva banda, el president del Parlament, Ernest Benach, ha qualificat la decisió de la RFEF d’esperpèntica i rídicula. Així mateix, Benach ha instat els clubs catalans a reaccionar amb claredat i contundència, per aconseguir que la RFEF reconsideri la seva decisió.

Enllaços
Comunicat de la Federació Catalana de Futbol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any