Notícies

Dimarts  28.08.2007  21:34

Bush tensa més la corda amb l'Iran

Acusa el règim d'Ahmadinejad d'entrenar els extremistes que actuen a l'Irac i alerta de 'l'amenaça nuclear iraniana'

Men?ame
 

Bush ha atacat l'Iran en un discurs fet a la reunió d'antics combatents, que es fa anualment a Reno (Nevada). El president nord-americà ha alertat de la possibilitat que el règim d'Ahmadinejad aconsegueixi de desenvolupar armament nuclear. En aquest sentit, Bush ha advertit d'un risc evident d'holocaust nuclear a la zona del Pròxim Orient. A més a més, ha acusat l'Iran de finançar i formar els extremistes suïcides que operen a l'Irac, amb la connivència d'Hesbol·là.

És per això que ha demanat que s'aturi aquest subministrament d'armament i de contingents. Segons Bush, les accions de l'Iran són una amenaça per a la seguretat de tot el món, i els Estats Units hi faran front abans que no sigui massa tard. Ahir mateix, l'Iran també va ser en el punt de mira del president francès, Nicolas Sarkozy. Sarkozy va dir que si el país islàmic tingués armament nuclear només hi hauria una solució: atacar l'Iran per arrabassar-la-hi.

Absolt el militar que dirigia els interrogatoris d'Abu Ghraib

Un tribunal militar nord-americà va absoldre ahir el tinent coronel Steven L. Jordan, acusat de no controlar els soldats que tenia al seu comandament a la presó iraquiana d'Abu Ghraib. La sentència, que l'exculpa d'haver esperonat les tortures i el tracte vexatori als presoners, sí que el declara culpable de desoir l'ordre de no parlar sobre la investigació amb altres persones. El jurat, format per nou coronels i un brigadista, va trigar set hores a deliberar la sentència.