Montilla veu injustificat el pessimisme sobre les infraestructures

  • El president diu que mai a Catalunya s'havia invertit tant i culpa els governs de CiU dels problemes actuals

VilaWeb
Redacció
29.08.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha dit que no estava pas justificat el pessimisme sobre l’estat de les infraestructures a Catalunya perquè mai com ara no s’havia invertit tant. ‘Podem lamentar problemes puntuals, però es poden resoldre’, va dir Montilla ahir, després de la primera reunió del consell executiu després de les vacances d’estiu, on el conseller Joaquim Nadal va presentar el mapa de les obres públiques pendents.Segons aquest informe, les inversions del govern català i de l’espanyol en infraestructures viàries i ferroviàries que ara són en execució, en fase d’estudi informatiu, en projecte constructiu o en declaració d’impacte ambiental pugen a 18.400 milions d’euros. Montilla diu que encara no es poden veure els resultats d’aquesta inversió, perquè els anteriors governs no van fer tot allò que calia fer.

Zapatero no compareixerà

La diputació permanent del congrés espanyol va refusar ahir la petició del PP perquè José Luís Rodríguez Zapatero comparegués per donar explicacions sobre les mancances en infraestructures a Catalunya, palesades els últims mesos amb el caos de la rodalia de Renfe i la gran apagada de Barcelona. La majoria de grups s’hi va oposar, perquè consideren que la proposta dels populars era partidista. En canvi, CiU, ERC i ICV demanaven que compareguessin Magdalena Álvarez i Pedro Solbes, però els socialistes també van tombar la petició.

Aquests partits volien que, d’una banda, Álvarez expliqués el caos ferroviari dels primers dies d’agost a la rodalia de Barcelona i que, de l’altra, Solbes informés sobre la previsió de compliment del compromís d’inversions que l’executiu espanyol havia de dur a terme a Catalunya.

Enllaços
La Vanguardia: Montilla considera injustificado el pesimismo sobre las infraestructuras.
El Periódico: Montilla considera que està injustificat el pessimisme sobre infraestructures.
El País: El Congreso rechaza que Zapatero comparezca por el caos de transporte en Cataluña.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any