TVC s’excusa per no haver emès els Segadors al partit dels Catalans Dragons

VilaWeb
Redacció
27.08.2007 - 20:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte passat, els Catalans Dragons de Perpinyà van disputar la final de la Challenge Cup. La transmissió que en va fer el 33 no fou exempta de polèmica, car la connexió amb el senyal internacional es va produir quan s’acabava l’himne anglès. Televisió de Catalunya ha emès una nota en què explica les circumstàncies que van fer que els espectadors es quedessin sense escoltar els Segadors, que també és l’himne oficial de l’equip nord-català.Segons TVC, el departament d’esports de la cadena es va interessar per avançat ‘sobre el moment en què els Segadors s’interpretaria a l’estadi de Wembley’. Els responsables internacionals de la transmissió van assegurar que la intrepretació es produïria mitja hora abans que comencés el partit. Això, des del punt de vista tècnic, implica que quedava ‘fora del marge del període que forma part del senyal internacional d’una transmissió de televisió, que comença sempre cinc minuts abans de l’inici de qualsevol matx’. A més a més, aclareix TVC, ‘el senyal rebut anterior a aquests cinc minuts es considera una senyal de proves’.

Així les coses, segons aquesta mateixa nota, l’equip de TVC destinat a Wembley ‘va voler assegurar, amb els seus propis equips tècnics, la gravació del moment en què es produïa els Segadors’. Però això no fou possible perquè ‘els responsables de l’empresa que comercialitza els drets d’emissió de la copa anglesa de rugbi a tretze no permetien cap tipus de gravació sobre el terreny de joc, ni abans ni després del partit’.

Per tant, l’única solució va ser esperar ‘la rebuda, als estudis de Sant Joan Despí, d’algunes imatges del cant dels Segadors, incloses en la fase de senyal de proves’. Aquestes imatges, segons TVC, van ser editades i el 33 les va emetre a l’inici de la transmissió del matx, així com també es van difondre a diferents edicions dels informatius.

Enllaços
VilaWeb Catalunya Nord: Més de mil persones reben als Dragons Catalans al peu del Castellet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any