Jordi Pujol avisa que les tensions podrien provocar el trencament de CiU

  • El diari Avui publica una entrevista a l'ex-president de la Generalitat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.08.2007 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, diu en una entrevista al diari Avui que ‘si es fomenten o s’extremen les tensions, Convergència i Unió es podria trencar’. Ara bé, remarca que es tracta tan sols d’un avís i rebutja que se li atribueixin actituds rupturistes. Pujol no es mostra gaire optimista amb la situació actual de Catalunya i diu que viu en un moment de risc. Segons el president, cal recuperar la seriositat i el respecte que el país ha perdut en els últims anys.Pel que fa a les relacions entre Catalunya i l’estat espanyol, Jordi Pujol assegura no haver vist mai una hostilitat per part de la societat espanyola com la que hi ha en aquests moments. En relació als pactes amb els diferents governs espanyols, Pujol repeteix que el pacte amb el primer govern d’Aznar va ser bo per a Catalunya i per a tot l’estat.

El rotatiu espanyol El País també publica avui una entrevista a l’ex-president de la Generalitat, qui repeteix que l’actitud de l’estat espanyol envers Catalunya no és ni justa ni correcta.

Jordi Pujol, qui procura tenir un paper marginal dins el partit, confia que Artur Mas actuï d’acord amb les necessitats actuals de Convergència. També remarca que l’actual president de CiU va ser ‘qui salvà el nou estatut’.

Jordi Pujol no descarta pactar amb el PSOE ‘però partint de la base que ni el partit ni Rodríguez Zapatero no ens mereixen confiança’. ‘Si mai pactem amb els socialistes espanyols, ahuran de pagar per avançat’.

Entrevista de Carod-Rovira a La Vanguardia

El vice-president de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, declara en una entrevista que publica avui La Vanguardia que ‘Catalunya ha de decidir si vol un estat propi d’aquí a set anys’, el 2014, quan farà 300 anys de la derrota davant les tropes borbòniques de Felip V. Carod-Rovira diu que seria un bon moment perquè Catalunya es plantegi una altra manera d’organitzar-se políticament ‘que no té perquè ser la independència però tampoc la dependència actual’.

Diu que l’únic panorama possible és la majoria social democràtica i que, al país, aquesta serà possible si es renova el discurs. ‘Un discurs nacional només lingüístic o cultural no pot prosperar, cal reforçar-lo amb un discurs del benestar’.

Carod-Rovira assegura que l’actual ‘és un govern molt més treballat internament que l’anterior, més unitari i molt més govern de Catalunya que no pas tripartit’.

Enllaços
Avui: ‘Si s’atien les tensions, CiU es podria trencar’.
El País: ‘Se necesitarían garantías muy especiales para pactar con Zapatero’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any