Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  06.08.2007  19:18

Novartis perd el judici contra la llei de patents de l'Índia

Les ONG ho consideren una victòria per als pacients pobres que no poden accedir als medicaments de marca

Men?ame
 

El Tribunal Suprem de Chennai, al sud de la Índia, ha rebutjat jutjar la demanda interposada per la farmacèutica Novartis contra la llei de patents índia perquè no es considera competent per a fer-ho. La decisió l'han aplaudit ONG com Metges Sense Fronteres i Intermón, que la consideren una victòria per a milions de pacients pobres que es beneficien dels medicaments genèrics.

La multinacional acusava el govern indi de negar-se a patentar un medicament contra la leucèmia anomenat Glivec, mentre que el govern indi no el va considerar un nou medicament, sinó una modificació del genèric que ja es comercialitza, sense cap innovació destacable. La multinacional afirma que es tracta d'un atac als drets de propietat intel·lectual que pot tenir efectes negatius en la recerca de nous medicaments.

El portaveu de Metges Sense Fronteres, Tido von schoen-Angerer ha dit que la decisió del tribunal és un gran avenç per a milions de pacients i metges de països en vies de desenvolupament que depenen de poder comprar medicaments a preus assequibles a països com l'Índia. Malgrat tot, l'ONG ha expressat prudència perquè la multinacional podria apel·lar el veredicte.