NotÝcies

Dimecresá 25.07.2007á 06:00

Hotmail.cat, una campanya per a demanar un Hotmail en catalÓ

Microsoft diu que ja fa temps que treballa per fer-ne una versiˇ catalana

Men?ame
 

La Plataforma per la Llengua ha comprat el domini Hotmail.cat i hi ha publicat una pÓgina per reclamar que Microsoft faci una versiˇ en catalÓ de Hotmail, el popular servei gratu´t de correu electr˛nic. Segons el text de la web, Microsoft discrimina el catalÓ perquŔ Hotmail ja s'ha tradu´t a idiomes amb menys parlants. Per˛ Carles Grau, director de Microsoft Catalunya, troba injust el retret, perquŔ Microsoft ha fet molta feina en favor del catalÓ dins les noves tecnologies.

Carles Grau ha manifestat a VilaWeb que Microsoft treballava de fa temps en una versiˇ catalana de Hotmail, i no sols de Hotmail, sinˇ tambÚ del servei de missatgeria instantÓnia MSN Messenger; tant Ús aixÝ que d'acÝ a dos mesos o tres, ha dit, podrien dir quan tindran enllestida la traducciˇ de l'un i de l'altre.
A banda, ha recordat que enguany havien aconseguit que el Windows Vista sortÝs pre-instalĚlat en catalÓ de fÓbrica i que el catalÓ fos una de les nou llengŘes que detecta el programari de reconeixement d'escriptura per a dispositius portÓtils; que tambÚ havien activat el domini Microsoft.cat i havien endegat la campanya 'Fes un clic al catalÓ'. Comptat i debatut, doncs, el retret que Microsoft discrimina el catalÓ li sembla injust. Grau ha recalcat que respectava tots els grups que lluiten per la llengua, per˛ que aquesta vegada no podia aprovar els mitjans emprats per la Plataforma per la Llengua.

La Plataforma per la Llengua assegura que, quan Microsoft hagi catalanitzat Hotmail, li cedirÓ el domini, per˛ Grau deplora aquest ˙s d'un domini corresponent a una marca comercial; per aix˛, ha dit, demanaran a la Plataforma que els el torni amistosament. De totes maneres, el departament jurÝdic de Microsoft ja estudia com recobrar el domini Hotmail.cat.