‘Una mà de contes’, Cesc Gay, Francesc Serés i la revista Mètode, premis nacionals de Cultura

  • En les modalitats d'Audiovisuals, Cinema, Literatura i Periodisme

VilaWeb
Redacció
24.07.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El programa de TVC ‘Una mà de contes‘ ha estat guardonat amb el Premi Nacional d’Audiovisual, com a ‘exemple de televisió capaç d’esprémer a fons els seus recursos més elementals’, segons el jurat, presidit pel conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras. El Premi de Cinema s’ha atorgat al director Cesc Gay pel film ‘Ficció‘. L’escriptor Francesc Serés s’ha endut el Premi de Literatura per ‘La força de la gravetat’. El de Periodisme ha estat per a la revista valenciana Mètode, dirigida per Martí Domínguez.A ‘Una mà de contes’, idea original de Manuel Barrios, una veu en off explica un conte mentre es veu com s’il·lustra amb tècniques artístiques diferents.

Pel jurat dels premis ‘Ficció’ és una cinta ‘sòlidament narrada, sobre les decisions que donen forma a la creació; una ficció realista, testimoni escenificat d’un procés i un trànsit real’. Cesc Gay va estudiar a l’Escola Municipal d’Audiovisual de Barcelona. L’any 2000 va dirigir ‘Kràmpack’ i el 2003, ‘A la Ciutat’. ‘Ficció’ explica la història d’Àlex, un director de cinema que vol acabar el guió del seu pròxim film.

Francesc Serés, autor de la trilogia ‘De fems i de marbres’, ha estat guardonat pel recull de narracions ‘La força de la gravetat’. Segons el jurat, les històries que hi explica són ‘absolutament versemblants’ i ‘connecten amb l’experiència dels lectors perquè són forjades amb un estil de gran qualitat literària’.

Finalment, la revista Mètode ha estat premiada ‘per la seva tasca en la difusió de la investigació, que l’ha convertida en una de les millors revistes sobre ciència i pensament d’Europa’. Martí Domínguez, narrador i assagista, és el director de Mètode.

Els Premis Nacionals de Cultura es lliuraran el 24 de novembre al Teatre Fortuny de Reus.

(Foto: el director Cesc Gay.)

Enllaços
Arxiu de VilaWeb: Marta Almirall, Benet Casablancas, Lluïsa Cunillé i els directors de Trapezi, Premis Nacionals de Cultura (11-7-07).
Arxiu de VilaWeb: Josep Fontana, Premi Nacional de Cultura a la Trajectòria Professional i Artística (5-7-07).
Arxiu de VilaWeb: Frederic Amat, Dani Freixas, Martí Guixé i la Coordinadora de Colles Castelleres, Premis Nacionals de Cultura (2-7-07).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any