Notícies

Diumenge  22.07.2007  08:34

La web del Jueves, tancada

Ahir al vespre es va desconnectar la pàgina per ordre de la fiscalia

Men?ame
 

Durant tot ahir hi va haver moltes estones en què no es va poder accedir a la web de la revista El Jueves, a causa de l'allau de visites. Però al vespre, els administradors van haver de desconnectar-la a petició de la fiscalia general de l'estat. I és que, a més d'ordenar segrestar el darrer número de la revista per presumptes injúries contra la Casa Reial espanyola, la fiscalia també va demanar el tancament de la pàgina.

Des que dilluns es va penjar la portada amb la caricatura de Felip de Borbó i Letizia Ortiz, la web ja va anar molt carregada. I divendres, coincidint amb l'ordre del jutge Juan del Olmo de segrestar la revista, les visites es van disparar i van col·lapsar, periòdicament, el servidor. Per això l'equip tècnic del Jueves va optar per fer una pàgina principal molt lleugera, amb la imatge de la polèmica i un breu comunicat de la redacció, titulat '¿20 de julio de 2007?', en què es mostrava la incredulitat pel segrest després d'haver publicat 'desenes, centenars de dibuixos sobre la família reial (...) i fins i tot el llibre 'Tocando los Borbones''. I s'hi afegia: 'Com a humoristes gràfics som conscients que la nostra obligació, el que ens demanen els lectors, és que explorem el límit de la llibertat d'expressió. (...) Si ens passem, per això hi ha els tribunals, però... un segrest?'.

Des de dissabte al vespre, després de la desconnexió de la web, una pàgina d'error rep els internautes que hi volen accedir.