Falten metges, sobren aspirants

VilaWeb
Redacció
20.07.2007 - 20:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Manquen metges, però el 75% dels aspirants a estudiar medicina no ho podrà fer perquè no hi ha prou places a les universitats. Aquest vídeo de VilaWeb TV mostra aquesta paradoxa amb les opinions de professionals de la sanitat pública, que denuncien la falta de metges, i l’experiència d’estudiants afectats que enguany no podran estudiar aquesta titulació malgrat haver obtingut notes finals superirors al 7.50.Els degans prefereixen millores abans de noves places

Tot i el desequilibri entre places universitàries, aspirants i necessitats socials, els degans de les facultats de medicina del Catalunya van publicar divendres un comunicat conjunt reclamant de millorar les infrastructures ja existents, més que no pas un augment del nombre de places. Aquest comunicat dels degans de les facultats de medicina de Catalunya (UB, UAB, UdL i URV) és una resposta a la decisió del govern català d’oferir cent noves places entre la UPF, la UdG i UIC, que ara no disposen de facultats de medicina.

Segons el comunicat, els degans lamenten que s’hagi transmès a la societat la sensació que ‘la creació de tres noves facultats solucionarà la demanda social’ i propugnen que l’augment de places es discuteixi entre el Departament de Salut, el d’Innovació, Universitats i Empresa i les universitats.

Enguany, medicina ha estat la carrera més sol·licitada, la que més alumnes ha deixat fora al Principat (3.511 alumnes han optat a les 823 places disponibles) i ha esdevingut la segona titulació amb la nota de tall més alta (8.47 a la UB i superior a 8 a les altres facultats).

La Universitat de València viu una situació semblant a la que viuen les universitats del Principat. L’oferta inicial de 263 places de medicina s’ha ampliat a 300 a petició del rector, Francisco Tomàs, per intentar pal·liar l’alta demanda. Tot amb tot, més de 2.000 alumnes que ho havien sol·licitat no s’hi podran matricular. La nota del tall ha estat la més alta de totes les titulacions de la universitat: 8,53.

Enllaços
Totes les notes de tall.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any