Altaïr no és Lonely Planet

  • Els responsables d'Altaïr reproven la publicitat enganyosa i la competència deslleial de Cultura 03

VilaWeb
Redacció
21.07.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La llibreria barcelonina Altaïr torna a fer-se càrrec de la revista de viatges homònima, que ara publicava el grup Cultura 03. La confusió i el malestar vénen d’una carta de Cultura 03 als subscriptors d’Altaïr anunciant que la revista passava a ser Lonely Planet. Però Lonely Planet és una revista nova, que publicarà Cultura 03 ensems amb l’editorial Planeta. La situació s’ha agreujat perquè Cultura 03 es nega a facilitar les dades dels subscriptors d’Altaïr als responsables de la llibreria.Els responsables de la llibreria Altaïr, Josep M. Bernadas i Albert Padrols, s’han declarat especialment dolguts per les males pràctiques de Cultura 03, de publicitat enganyosa i competència deslleial.

Sapiens Publicacions, empresa de Cultura 03, ha fet públic un comunicat manifestant que l’acord amb Grup 62 incloïa la venda de tots els drets sobre el concepte, els continguts, els subscriptors i els anunciants d’Altaïr.

Sense les dades dels subscriptors la llibreria Altaïr no pot comunicar-los els canvis esdevinguts. Per això a la botiga i a la web es distribueix una carta explicant-los la nova situació i com han de validar els pagaments fets a Cultura 03, cosa que no els representarà cap despesa ni retallada del període de subscripció compromès. Els lectors que vulguin mantenir la subscripció d’Altaïr poden omplir un formulari que trobaran a la web de la revista.

VilaWeb s’ha posat en contacte amb Cultura 03 per saber per què ha actuat així, però els responsables s’han limitat a adduir el comunicat de premsa, on recalquen que actuen legalment i neguen tota acusació que ‘posi en dubte la seva honorabilitat’. Des d’Altaïr, Josep M. Bernadas ha dit a VilaWeb que, malgrat l’actuació de Cultura 03, que és delictiva, no emprendrien accions legals, perquè no volien entrar en un procés fatigós, que demana molt de temps i diners.

Bernadas i Padrols van fundar Altaïr l’any 1991. El 1998 Altaïr i Edicions 62 es van associar per publicar la revista. L’any 2005, per raons estratègiques, el Grup 62 va externalitzar l’àrea de revistes a Cultura 03. Però el 18 de juny d’enguany va vèncer el contracte entre la llibreria i el Grup 62 i, sabedors de la imminent desaparició de la capçalera, els responsables de la llibreria van assumir la publicació d’Altaïr, amb una bona part de l’equip que la va fer néixer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any