Enric Morera lamenta que Ignasi Pla deixi la direcció del PSPV i Rita Barberà diu que demostra la crisi del partit

  • EUPV no farà cap valoració sobre l'anunci d'Ignasi Pla

VilaWeb
Redacció
11.07.2007 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En un apunt al seu bloc, Enric Morera, secretari general del Bloc, ha elogiat Joan Ignasi Pla, a qui considera el responsable de fer desaparèixer la barrera del 5% de l’estatut valencià. A més, ha dit que Pla havia estat víctima d’una persecució implacable dels mitjans a l’òrbita del PP que ha acabat contagiant Rodríguez Zapatero. De fet, a l’apunt, Morera culpa la direcció del PSOE d’imposar polítiques sucursalistes al PSPV.L’alcaldessa de València, Rita Barberà, en canvi, ha declarat que l’anuncia de Joan Ignasi Pla de no continuar com a candidat del partit demostrava la crisi del PSPV que considera que ha quedat demostrada arran de les últimes eleccions. Segons Rita Barberà, es tracta d’un problema intern del partit que trigaran a resoldre.

Finalment, fonts d’Esquerra Unida del País Valencià han dit a VilaWeb que no tenien previst de fer cap declaració sobre l’anunci de Pla perquè consideraven que era una qüestió interna del PSPV.

Ignasi Pla diu que calen canvis de cares al capdavant del PSPV

Joan Ignasi Pla ha anunciat que abandonaria el càrrec de secretari general dels socialistes valencians el pròxim congrés ordinari, previst per després de les eleccions al congrés espanyol, la primavera de l’any vinent. Pla ha dit que era bo i necessari que hi hagués canvis de cares i de persones al capdavant del projecte socialista per a les eleccions del 2011 i ha apuntat Jordi Sevilla com a possible candidat a assumir aquesta responsabilitat.

Arran de la derrota electoral del 27-M i de la sortida de Jordi Sevilla del govern espanyol, el debat al PSPV sobre el relleu de Pla era més viu que mai. L’encara secretari general del PSPV ha dit que mantindria el càrrec fins la celebració del pròxim congrés ordinari i que fins aleshores treballaria en la preparació de la campanya de les eleccions al congrés espanyol.

El batlle d’Alaquàs ha anunciat que es presentarà per ocupar el càrrec de Pla

Avui mateix, el batlle socialista d’Alaquàs ha fet saber que es presentarà al càrrec de secretari general del partit en aquest congrés ordinari, amb la intenció de ‘recuperar la confiança de la ciutadania’. Alarte començarà una ronda de contactes amb les agrupacions i militants del partit. Sobre la possible candidatura de Jordi Sevilla, ha dit que ‘són benvingudes totes les propostes i tots els companys que decideixin participar’.

Enllaços
Levante: Pla anuncia a Zapatero que no repetirá y Sevilla aspira a sustituirlo si logra consenso.
El País: Sevilla consulta con líderes del PSPV la celebración de un congreso extraordinario.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any