Un prestigiós científic al capdavant de Sanitat

VilaWeb
Redacció
06.07.2007 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Bernat Sòria, nascut a Carlet (Ribera Alta) el 1951, és doctor en medicina per la Universitat de València i catedràtic de fisiologia de la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. Considerat un dels màxims experts mundials en la recerca amb cèl·lules mare, és el coordinador de la Xarxa Europea de Cèl·lules Mare Embrionàries i director del Centre Andalús de Biologia Molecular i Medicina Regenerativa de Sevilla.Sòria va criticar durament els governs del PP per oposar-se a aquesta recerca. De fet, al País Valencià l’administració no li ha reconegut la seva i, tot i que va ser a punt de treballar en les institucions de recerca de Barcelona, al final no hi va haver acord amb les autoritats polítiques, cosa que, segons Toni Gisbert, el va decebre.

Sensibilitat nacionalista

Bernat Sòria és una persona que ha demostrat sensibilitat nacionalista. Soci de tota la vida d’ACPV, ja participava en els moviments antifranquistes per defensar la llengua i el país. ‘La seva idea de país va lligada a la modernització i a l’avenç científic’, ha explicat a VilaWeb el coordinador d’ACPV, Toni Gisbert. ‘És un home molt humil i un excel·lent professional’, ha afegit. L’any passat l’organització va retre-li homenatge en la cerimònia de lliurament dels Premis Octubre. Juntament amb ACPV, el científic ha estat un dels impulsors de la Societat Valenciana de Ciències de la Salut, organització que promou un debat sobre els problemes sanitaris actuals del País Valencià.

Voluntat de consens

Sòria, que prendrà possessió del nou càrrec dilluns, ha dit avui mateix que afronta la feina al ministeri amb ‘talant dialogant i consens’, i que treballarà perquè la investigació científica i biomèdica situï l’estat espanyol en una posició privilegiada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any