Antich promet el càrrec de president de les Illes

  • En un acte a la Llotja de Palma, en què també ha nomenat els nous consellers del govern de progrés

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.07.2007 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta tarda s’ha fet a la Llotja de Palma l’acte de presa de possessió de Francesc Antich com a nou president de les Illes. Amb la presència dels principals responsables del PSIB, el Bloc per Mallorca i Unió Mallorquina, els tres partits que formen el nou govern de progrés, Antich ha promès el càrrec de president i ha signat el decret de nomenament dels nous consellers. En el seu discurs, Antich ha insistit que vol governar des del consens i la il·lusió i fer un canvi tranquil en el fons i en la forma. L’acte ha estat presidit pel ministre d’Indústria espanyol, Joan Clos.Conselleries tancades

Antich va tancar ahir al vespre l’equip de govern, en què es destaca la presència de l’ex-batllessa socialista de Calvià, Margarita Nájera, a Treball i Formació, i d’Albert Moragues, home fort de l’executiu, a Presidència.

Els altres consellers socialistes seran Mercè Amer, d’Agricultura; la número quatre de la candidatura d’Antich, la professora Bàrbara Galmés, d’Educació i Cultura; la metgessa Mari Ángeles Leciñena, d’Interior; el catedràtic d’història de l’economia de la UIB, Carles Manera, d’Economia i Hisenda; el responsable de Salut del PSIB, Vicenç Thomàs, de Salut i Consum; i l’ex-director general d’Habitatge, Jaume Carbonero, d’Habitatge i Obres Públiques. Pel Bloc, l’ex-secretari general del PSM, Biel Vicens, serà el titular de Mobilitat i Ordenació del Territori; l’ex-directora general d’Indústria, Xisca Vives (PSM), de Comerç; i Fina Santiago (EU-EV), de Benestar Social. Finalment, per Unió Mallorquina, Francesc Buils serà el conseller de Turisme, Miquel Àngel Grimalt, de Medi Ambient i Litoral, i Mateu Cañellas, home de confiança de Miquel Nadal, d’Esports i Joventut.

Segona legislatura

Antich succeeix a Jaume Matas, del PP, a la presidència del govern, igual que l’any 1999, ara fa vuit anys.

El candidat socialista ha aconseguit de formar govern amb el Bloc per Mallorca i amb Unió Mallorquina, que, a diferència de la legislatura anterior, ha desistit de pactar amb el PP. Durant el debat d’investidura fet aquesta setmana, tots dos partits han dat suport a Antich, si bé comminant-lo a treballar per fer créixer l’autogovern de les Illes i per millorar el finançament. En el discurs d’investidura Antich es va comprometre a aturar alguns dels grans projectes urbanístics impulsats pel PP, com l’hospital de So n’Espases, que va dir que s’emplaçaria en un altre lloc; també va assegurar que pactaria les polítiques econòmiques i socials amb els sectors concernits.

Enllaços
Pacte de govern (pdf) signat pel PSIB, Bloc per Mallorca i Unió Mallorquina.
Diari de Balears: Antich recupera Margarita Nájera i la nomena consellera de Treball.
Webs dels PSIB, Bloc per Mallorca, UM i el PP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any