Reagrupament.cat es constitueix en corrent d’Esquerra

  • Joan Carretero demana un canvi de rumb del partit perquè l'independentisme torni a ser prioritari

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.06.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Reagrupament.cat s’ha constituït avui com a corrent crític d’Esquerra Republicana en un acte a l’Auditori de Barcelona en què l’ex-conseller de Governació Joan Carretero ha fet un discurs on ha reclamat que Esquerra havia de tornar a posar la independència per davant de tot. L’acte, davant d’un mig miler de persones que omplia a vessar la segona sala de l’Auditori, ha estat molt carregat de simbolisme i ha recuperat l’anterior logotip del partit, el que incloïa les sigles ERC.Al discurs, Joan Carretero ha criticat la deriva d’ERC des que es va decidir formar el govern tripartit i donar suport al PSOE al Congrés espanyol, ha dit que s’havia abandonat l’independentisme i les reivindicacions de sobirania amb l’excusa d’una gestió eficaç, però que, de fet, l’independentisme i la bona gestió no eren excloents. Per això ha rebutjat termes com patriotisme social i ha dit que Esquerra havia d’assumir l’independentisme sense complexos i ha defensat que Reagrupament.cat seria l’eina per rellançar el partit.

Separar els càrrecs del partit dels del govern

Per això ha reclamat el relleu de la cúpula d’Esquerra i ha proposat una sèrie de mesures que el partit hauria d’assumir a partir del pròxim congrés nacional. D’entre aquestes mesures, destaca la demanda de separar els càrrecs de la direcció del partit dels qui tinguin responsabilitats de govern, per tal de garantir que actuïn amb llibertat. També, ha demanat que la direcció només es pugui allargar dues legislatures de quatre anys, que els treballadors del partit no puguin assumir cap càrrec dins els seus òrgans, que hi hagi com a mínim una assemblea l’any amb tota la militància i que es mantingui l’estructura assemblària del partit. A més, ha reclamat que, mentre Catalunya no fos independent, l’eix nacional passés clarament al davant de l’eix esquerra-dreta. Totes aquestes mesures eren escrites al ‘Manifest de l’Auditori’, un document que s’ha repartit entre els assistents a l’acte.

Aplaudiments per Heribert Barrera

L’acte, molt emotiu, ha començat amb les notes de ‘Venim del nord, venim del sud’, de Lluís Llach, i ha comptat amb la presència del secretari general del conseller de la vicepresidència, Rafael Niubò; d’Uriel Bertran i Hèctor López Bofill, dirigents del sector Esquerra Independentista; del president del consell nacional d’Esquerra, Carmel Mòdol; i de l’ex-president del Parlament de Catalunya, Heribert Barrera, qui ha rebut una llarga ovació quan des de la tarima s’ha dit que hi assistia.

El paper d’internet

A més de Joan Carretero, també hi han parlat Ruth Carandell, una altra de les dirigents de Reagrupament.cat, que ha dit que internet havia permès allò que a la direcció d’Esquerra li costava tant d’impulsar: el debat lliure d’idees i opinions entre els militants d’Esquerra. A més, ha destacat que la pàgina web havia tingut setanta mil visites i ha defensat l’anterior logotip d’Esquerra com a element simbòlic, el que s’ha recuperat a l’acte d’avui. A més, ha dit als militants que si ho volien es podien apuntar a les comissions que haurien d’acabar de definir Reagrupament.cat: una per redactar un reglament intern, una altra que assumia tasques d’organització, i una més que havia de preparar la ponència estratègica. Després de Ruth Carandell, just abans que parlés Joan Carretero, diversos membres de Reagrupament.cat han llegit missatges de suport de militants d’Esquerra.

Enllaços
Discurs de Joan Carretero (pdf).
Arxiu de VilaWeb TV: Joan Carretero: ‘No hem d’oblidar mai que el nostre objectiu és la sobirania’.
Arxiu de VilaWeb: La direcció d’ERC reclama lleialtat a Carretero i l’acusa de debilitar el partit (4-6-07).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any