Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  29.06.2007  06:00

L'escola Mata de Jonc organitza la festa de cloenda del trentè aniversari

Va ser pionera, amb la Bressola, de la immersió lingüística

Men?ame
 

L'escola Mata de Jonc va néixer fa trenta anys per omplir un buit en l'ensenyament de les Illes: la immersió lingüística. L'any 1975 un grup de pares, mares i mestres va decidir-se a fundar una escola que reflectís la realitat cultural i lingüística de les Balears. Aquesta escola va entrar en funcionament el 1977. Mata de Jonc ha tingut com a principis bàsics d'aquests trenta anys la llengua i la aconfessionalitat. Actualment, Mata de Jonc té 345 alumnes de tres anys a setze.

Per celebrar l'aniversari s'han fet tot d'activitats durant una colla de dies, però avui hi ha la festa de cloenda, amb sopar i música al pati de l'escola.

Mata de Jonc va ser la primera escola baleàrica a ensenyar íntegrament en català. En aquest aspecte és una de les pioneres, ensems amb l'escola valenciana Gavina, oberta l'any 1975, i l'escola Bressola de Catalunya Nord, inaugurada el 1976.