Deu anys de Senglar Rock

  • El festival comença avui a la tarda al parc de les Basses de Lleida

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.06.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Deu anys de vida han consolidat un dels festivals de referència del país i el primer dels grans festivals dels mesos d’estiu. El Senglar Rock comença avui al parc de les Basses de Lleida i durarà fins dissabte. En aquests tres dies una seixantena de grups d’ací i de fora presentaran les seves novetats o repassaran les seves composicions més representatives davant milers de joves.Entre els que arriben a Lleida amb nou disc sota el braç hi ha Cesk Freixas, Lax’n’Busto, Mazoni, Josep Thió, Obrint Pas i The Pinker Tones. Però el cartell del Senglar Rock de 2007 es completa amb uns quants noms més, com ara Sepultura, The Toasters, la Dharma i Fermín Muguruza.

Per celebrar el desè aniversari els organitzadors han programat deu concerts per a resseguir la història musical del festival, que va néixer a Prades (dues vegades), va continuar a Montblanc (cinc) i es va instal·lar definitivament a Lleida (tres, comptant-hi la d’enguany). És així que hi actuaran Lax’n’Busto (l’únic grup que hi ha intervingut totes deu vegades i que el 2007 estrena disc i nou cantant, Salva R. Alberich, després de la retirada de Pemi Fortuny), els Pets, les dues formacions nascudes arran de la disolució de Sopa de Cabra (Kabul Babà i Josep Thió), Obrint Pas, la Dharma, Jofre Bardagí (vocalista de Glaucs), Nour (hereus de la formació Cheb Balowski), Aramateix (successors de Brams) i Fermín Muguruza. Tots formen part de la història del Senglar Rock.

Activitats paral·leles

Des de fa set anys el festival també té un campus de música, el Campus Senglar. Una escola musical itinerant, especialitzada en pop, rock i música popular contemporània, fundada per Toni Xuclà, Cris Juanico i Jimmy Piñol. Enguany obrirà del 25 al 30 de juny i, com cada any, els participants hi treballaran aspectes varis de l’ensenyament musical.

El redactor de l’Enderrock, Roger Palà, i el fotògraf Xavier Mercadé faran un seguiment del festival des dels seus blocs de VilaWeb: Al darrera la nevera i Rockviu.

Enllaços
Programació completa del Senglar Rock 2007.
Un cop d’ull a les edicions anteriors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any