Albert Pèlach, nou president de la Setmana del Llibre en Català

  • Substitueix Ernest Folch, que va deixar la presidència fa quinze dies

VilaWeb
Redacció
25.06.2007 - 19:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director general d’Enciclopèdia Catalana, Albert Pèlach, ha assumit la presidència de la Setmana del Llibre en Català, durant una reunió aquest matí (dia 25) de la comissió organitzadora. Durant dos anys ha ocupat la presidència l’editor Ernest Folch, que l’ha deixat per dedicar-se completament al seu projecte editorial, Ara. Pèlach s’ha compromès a negociar amb l’Ajuntament de Barcelona, tan abans com es pugui, per mantenir la plaça Catalunya com a ubicació principal de la Setmana.Aquest és el tema més urgent que haurà de resoldre el nou president. Fa dos anys que la Setmana del Llibre en Català es va situar en una gran carpa a la Plaça Catalunya. La nova ubicació ha estat un revulsiu per aquest esdeveniment, que ha suposat un èxit de públic i de venda de llibres de fons. Però poc després de tancar l’edició d’enguany l’ajuntament de Barcelona es va mostrar reticent a renovar el permís per ubicar la Setmana a la plaça Catalunya. Segons ha declarat Albert Pèlach a VilaWeb: ‘Estaria molt bé mantenir aquesta ubicació. Ara em toca actualitzar els contactes amb l’ajuntament. Sembla que hi ha una bona disposició, però també hi ha inconvenients, em diuen.’ Ernest Folch va declarar com a mesura de pressió que si l’ajuntament no renovava el permís, la Setmana podria deixar de celebrar-se a Barcelona. Pèlach, en aquest sentit, és més caut: ‘Una seu de la Setmana a Barcelona em sembla necessària, encara que n’hi podria haver més d’una de seu. Però, efectivament, l’emplaçament és important, i ha de ser cèntric.’

Albert Pèlach ha assumit la presidència de la Setmana del Llibre en Català, segons ha dit, perquè ‘per Enciclopèdia el llibre en català és la nostra raó de ser i la Setmana és important. Tinc ganes i empenta per tirar-la endavant. A més, assumeixo la presidència en un moment on hi ha una dinàmica molt positiva, i hi ha una bona entesa entre tots els representants del sector.’

Durant l’etapa d’Ernest Folch, la Setmana del Llibre en Català ha pres un rumb nou, amb el canvi d’emplaçament a la Plaça Catalunya, però sobretot amb la incorporació a la comissió organitzadora del Gremi de llibreters; i, com a conseqüència, amb la participació d’unes dues-centes llibreries d’arreu de Catalunya (segons dades de l’edició anterior), promocionant l’esdeveniment i organitzant activitats.

Segon Pèlach, els objectius de la Setmana passen per consolidar i ampliar la participació de les llibreries d’arreu del país, ‘perquè la Setmana no és només un esdeveniment que succeeixi a la ciutat de Barcelona, sinó que hem d’aconseguir una implantació molt important en tot el territori’. I també creu fonamental un bon programa d’activitats, a fi que els mitjans de comunicació parlin de la Setmana i del llibre en català.

La comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català és formada per dos representants del gremi d’editors, dos de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, dos del Gremi de Llibreters i dos del Gremi de distribuïdors.

Enllaços
Notícia anterior: Ernest Folch deixa la presidència de la Setmana del Llibre en Català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any