La contractació de dos càrrecs de confiança i els sous dels regidors encenen el primer ple de Pineda

VilaWeb
Redacció
24.06.2007 - 16:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ple a Pineda del nou mandat va exemplificar el pols que es mantindrà entre govern i oposició. Durant la sessió es van aprovar els sous dels regidors –que superen els 370.000 euros anuals– i la contractació de dos càrrecs de confiança: un gerent, que cobrarà 65.000 euros l’any i un cap de comunicació, que en costarà 40.000. Els grups de l’oposició no van estalviar crítiques al que consideren un augment excessiu de les retribucions i una despesa «discutible» dels nous tècnics.CiU, PP i l’únic regidor dels independents del 100×100 per Pineda, Salvador Llorens, es van abonar contra la relació de sous que dijous al vespre es van aprovar en el ple, però encara van criticar més la contractació de dos càrrecs de confiança. En el nou govern de majoria absoluta del PSC i en què també pren part ERC, hi haurà dues persones amb dedicació exclusiva, l’alcalde –58.000 euros l’any– i el sisè tinent d’alcalde i regidor de Via Pública i Manteniment, Francisco Castro –36.000 euros l’any.

La resta de retribucions

Els regidors que també siguin tinents d’alcalde es mouran entre els 44.000 i els 22.000 euros anuals i els que no ho siguin en cobraran 18.000. La regidora republicana Mònica Palacín, delegada de Medi Ambient, rebrà 22.000 euros. Els portaveus del PP i de 100×100 tindran una retribució de 12.400 euros anuals i el de CiU, l’exalcalde Joan Morell, no cobrarà perquè ja rep una retribució com a diputat al Parlament. La resta de membres de l’Ajuntament rebran diferents quantitats en concepte de les assistències a plens, comissiona informatives i òrgans complementaris.

L’alcalde, el socialista Xavier Amor, va justificar l’augment dels sous de l’equip de govern «per l’increment d’hores dedicades a la corporació amb motiu de la nova estructuració de funcionament del consistori». El portaveu de CiU va posar en dubte la necessitat de l’augment, mentre que el cap del grup popular, Javier Zarco, va ironitzar sobre la relació entre el lema electoral del PSC i les retribucions. «Els ciutadans poden veure ara que la primera de les noves idees del govern ha estat apujar-se el sou», va etzibar. Salvador Llorens, únic regidor de la llista independent 100×100, va ser el més imaginatiu: «Els proposo que cobrin no ara, sinó depenent de la feina feta d’aquí a quatre anys», va proposar davant la incredulitat de la sala de plens.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any