- VilaWeb. Diari Electrònic Independent"> "> - VilaWeb. Diari Electrònic Independent">


Notícies

Dimecres  20.06.2007  16:54

CiU, PP i ERC votaran junts a l'ajuntament de Barcelona contra el traçat del TGV

Pactaran un text conjunt que portaran al primer ple ordinari del mandat

Men?ame
 

CiU, PP i ERC evidenciaran durant el primer ple ordinari del mandat a l’ajuntament de Barcelona, el mes vinent, que PSC i ICV són en minoria: tots tres partits presentaran un text conjunt on expressaran l’oposició al traçat del TGV a Barcelona, que preveu que passi pel carrer Provença, la Diagonal i el carrer Mallorca, a prop dels fonaments de la Sagrada Família. Ho han dit els portaveus de tots tres partits avui a Barcelona (vegeu el vídeo de VilaWeb TV).

Xavier Trias (CiU), Àngels Esteller (PP) i Jordi Portabella (ERC) han coincidit avui en un acte a Barcelona. Trias ha dit que tots tres partits pactarien un text sobre el traçat del TGV i que seria la federació qui s’encarregui de presentar-lo al pròxim ple. Ara, en aquest text no constarà pas quin ha de ser el traçat definitiu, perquè tots tres partits tenen idees diferents sobre aquesta qüestió.

El 8 de juny el Ministeri de Foment espanyol va anunciar l'enèsim ajornament del termini d'execució del Tren de Gran Velocitat (TGV), que no travessarà Barcelona ni arribarà a Catalunya Nord fins el 2012, i no pas el 2009, com era previst. El retard, durament criticat des de molts àmbits de la societat, va seguir la declaració d'impacte ambiental (pdf) favorable al tram barceloní Sants-Sagrera, feta pel ministeri de Medi Ambient espanyol.