Samuel Sebastian comença el rodatge de ‘Diari d’un malalt d’amor’

  • El director valencià imposa que el film no sigui doblat a l'espanyol

VilaWeb
Redacció
21.06.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Samuel Sebastian té una idea particular de com es fa un film: és un projecte comunitari que es va construint amb les aportacions de tot l’equip. I és aquesta idea que s’aplica des d’avui al rodatge de ‘Diari d’un malalt d’amor’, que es rodarà amb vídeo a llocs diferents del País Valencià i de Terol fins a mitjan juliol. El tema és la identitat de les persones en la societat actual i la necessitat de sentir-se estimades.En són els intèrprets Àngel Fígols, Sara Juárez, Paula Bares, Antonio Mochón, Sonia Ortiz i Paula Miralles.

La producció i realització del film, que ha rebut un ajut de l’Agència d’Informació, Formació i Foment de l’Audiovisual, funciona com una cooperativa: tot l’equip hi aporta diners i els beneficis es repartiran entre tots.

El guió parteix del relat ‘Peatges’, de Sebastian mateix, però els actors improvisaran sobre els diàlegs que ells mateixos han preparat abans del rodatge.

Donar prestigi al cinemà valencià

El film també vol ‘promoure la llengua i donar prestigi al cinema en valencià, que actualment és purament industrial i fet per vendre’l a Espanya’, segons Sebastian. ‘Diari d’un malalt d’amor’ no es doblarà, doncs, a l’espanyol (és una condició ‘sine qua non’ que ha posat Sebastian) i es projectarà als festivals internacionals en versió original subtitulada.

Aquest és el segon llarg-metratge de Sebastian; l’anterior fou ‘El primer silencio’. També és autor del documental ‘Mur viu’, sobre l’especulació urbanística al barri del Carme de València.

El film s’hauria d’estrenar al novembre i s’hauria de poder veure a les sales comercials.

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Cinema.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any