Comença la destrucció de la vila romana del Campello

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.06.2007 - 20:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

D’acord al que membres de la Colla Muntanyenca del Campello ha pogut comprovar aquesta tarda, del dimarts 19 de juny, en una visita a la vila romana del Mesell, el que està fent-se no és l’anunciat trasllat de les restes arqueològiques, sinó la seua simple destrucció.A simple vista, i des de llocs propers, es pot constatar com una colla d’operaris estan agafant les pedres que conformen els murs dels habitatges, que ha pogut resistir durant 2000 anys, i una per una les dipositen en una pala mecànica que, una vegada ben carregada, les trasllada i descarrega damunt un munt de més pedres en la mateixa zona interior del jaciment.

Per a la Colla, està clar que d’eixa manera no es pot recompondre la vila. En una consulta ràpida a arqueòlegs independents, aquests han confirmat que de cap manera es pot desmuntar un jaciment arqueològic de la manera que està fent-se amb el del Campello. Això requeriria molta cura i molt de temps.

Però que més es pot esperar si la “responsable” de la regidoria de Cultura (?), Francisca Carratalà, qualificava tan important troballa arqueològica com “un munt de pedres”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any