Tot a punt per al lliurament dels premis Ovidi Montllor

  • Lluís Miquel, premi a la trajectòria artística, i 'Quart Creixent', d'Òscar Briz, millor disc

VilaWeb
Redacció
20.06.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest vespre, a dos quarts d’onze, el Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià lliura els segons premis Ovidi Montllor. L’acte tindrà lloc al Teatre el Micalet de València; serà presentat per Alfons Cervera i Núria Cadenes i amenitzat per Xavi Castillo. De moment, ja s’han fet públics dos guardons: el de Trajectòria Artística, atorgat a Lluís Miquel (de la mateixa generació de Raimon), i el de Millor Disc, per a ‘Quart Creixent’ d’Òscar Briz (foto).Lluís Miquel s’ha especialitzat a fer versions en valencià de la cançó francesa i italiana. La seva música va ser prohibida els anys seixanta; va reaparèixer el 1974 amb ‘els quatre zeta’, i actualment es dedica a la música i a la producció.

El músic i portaveu del Col·lectiu de Músics i Cantants en Valencià, Rafa Xambó explica que ‘la música valenciana passa un moment de creació magnífic, per més que el suport institucional vagi igual de malament que sempre’. La bona salut del sector musical és palpable en la cinquantena de discs editats aquest últim any.

Els aspirants als premis

En la categoria de Cançó, els finalistes són: Màrius Asensi amb 21 grams per ‘Els teus arguments’, Feliu Ventura per ‘Alfabets de futur’, i Rafa Xambó per ‘Cançons de la memòria trista’.

En la categoria de Folk i Noves Músiques, els nominats són Al Tall per ‘Envit a vares’, Pep Gimeno el Botifarra per ‘Si em pose a cantar cançons’, i Fàbregas, Martinotti, Sette i Torregrossa per ‘Pau i treva’.

En la categoria de Pop-rock els finalistes són Jalea Real per ‘Vinga va!’, Obrint Pas per ‘Benvinguts al paradís’, i Sant Gatxo per ‘Si tanque els ulls’.

En la modalitat de Millors Arranjaments hi ha Eva Dénia i Manuel Hamerlinck per ‘Tribut a Jobim’, Xavier Mo pel treball del mateix nom, i Al Tall per ‘Envit a vares’.

En Millor Cançó el premi pot recaure en ‘Batre xabiero’ del Botifarra, en ‘Caminant’ de Xambó, o en ‘Alacant (per l’interior)’ de Ventura.

En la modalitat de Millor Lletra, els candidats són ‘Si véns (lloc 4)’ de Ventura, ‘Plou’ de Xambó, i ‘Els teus arguments’ de Màrius Asensi i 21 grams.

Quant a Millors Maquetes, que ofereix al guanyador de poder participar en la ronda d’Escola Valenciana i en el concurs ‘Enganxa’t a la música’, hi ha Rapsodes, Tapineria i 121db.

Els candidats al Grup Revelació, premi atorgat per la SGAE, amb l’enregistrament d’un disc, són Rapsodes, 121 db i Si+No.

Quant al premi Muixeranga, atorgat per votació popular, els primers classificats són Svá-Ters, seguits de Pep Gimeno el Botifarra i de Soul Atac.

Els guanyadors dels Ovidi rebran un quadre de Toni Miró sobre el cantant alcoià.

Enllaços
Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Música.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any